Ølmarineret julemedister med råstegte rødder

90-120 min
4 personer

Ingredienser

800 g medister

2 spsk neutral olie

50 g smør

1 tsk salt

½ tsk peber

 

Ølmarinade:

1 dl mørk øl

2 laurbærblade

4 nelliker

10 peberkorn

 

Råstegte rødder:

500 g rødbeder

2 spsk neutral olie

500 g små kartofler

2 spsk honning

½ dl frisk timian

50 g smør

2 tsk salt

1 tsk peber

Prik små huller i medisteren med en kødnål. Bland alle ingredienser til marinaden, og kom medister og marinade i et fad. Dæk med folie, og lad kødet marinere i mindst 60 minutter. Vend medisteren efter 30 minutter.

Skær rødbeder i grove stykker. Kom olie på en varm pande, og steg rødbedestykker og kartofler med honning og timian ved middelvarme i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Skru op for blusset kort før rødderne er færdige, tilsæt smør og krydr med salt og peber.

Tag medisteren op af marinaden og kassér væden. Dub medisteren tør med et rent viskestykke. Kom olie og smør på en varm pande og brun medisteren i ca. 3 minutter på hver side. Steg derefter medisteren gylden på begge sider ved svag varme i ca. 20 minutter i alt. Krydr med salt og peber.

Anret medisteren i grove stykker og servér råstegte rødder til.

Tip: Medisteren kan med fordel lægges i marinaden aftenen før og stå i køleskabet natten over. Vælg gerne usprøjtede rødder og lad skrællen blive på til stegning.

 

Energi pr. person: 3505 kJ / 835 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 10 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Ølmarineret julemedister

Prik små huller i medisteren med en kødnål. Bland alle ingredienser til marinaden, og kom medister og marinade i et fad. Dæk med folie, og lad kødet marinere i mindst 60 minutter. Vend medisteren efter 30 minutter.

Skær rødbeder i grove stykker. Kom olie på en varm pande, og steg rødbedestykker og kartofler med honning og timian ved middelvarme i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Skru op for blusset kort før rødderne er færdige, tilsæt smør og krydr med salt og peber.

Tag medisteren op af marinaden og kassér væden. Dub medisteren tør med et rent viskestykke. Kom olie og smør på en varm pande og brun medisteren i ca. 3 minutter på hver side. Steg derefter medisteren gylden på begge sider ved svag varme i ca. 20 minutter i alt. Krydr med salt og peber.

Anret medisteren i grove stykker og servér råstegte rødder til.

Tip: Medisteren kan med fordel lægges i marinaden aftenen før og stå i køleskabet natten over. Vælg gerne usprøjtede rødder og lad skrællen blive på til stegning.

 

Energi pr. person: 3505 kJ / 835 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 10 g