Ølbraiserede svinekæber med rodfrugter

120+ min
4 personer

Ingredienser

700 g svinekæber
1 dl hvedemel
Salt og sort peber
1 løg. 2 spsk smør
500 ml ale eller anden mørk øl
4 spsk HP sauce
1 spsk frisk timian
hakket 250 g gulerødder
250 g pastinak
1 spsk olivenolie

Krydr melet med salt og peber. Vend kæberne i melet og drys overskydende mel fra. Varm smørret i en gryde og brun kæberne godt på begge sider. Tag dem op af gryden. Hak løget fint og brun det. Kom kæberne tilbage i gryden og tilsæt ale, HP sauce og timian. Lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 2 timer til kæberne er møre. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen koger meget ind. Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Steg dem i olivenolie i 10 min. til de bruner. Kom dem i gryderetten de sidste 5 min. Smag til med salt og peber.

Energifordeling pr. person: 1892KJ/452Kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g
Kulhydrat: 6 g
Fedt: 3,7 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
ølbraiserede svinekæber med rodfrugter

Krydr melet med salt og peber. Vend kæberne i melet og drys overskydende mel fra. Varm smørret i en gryde og brun kæberne godt på begge sider. Tag dem op af gryden. Hak løget fint og brun det. Kom kæberne tilbage i gryden og tilsæt ale, HP sauce og timian. Lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 2 timer til kæberne er møre. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen koger meget ind. Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Steg dem i olivenolie i 10 min. til de bruner. Kom dem i gryderetten de sidste 5 min. Smag til med salt og peber.

Energifordeling pr. person: 1892KJ/452Kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g
Kulhydrat: 6 g
Fedt: 3,7 g