Ølandsgrydebrød med surdej

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Ølandsgrydebrød med surdej
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 dl lunkent vand

1 brev Dr. Oetker surdej

100 g ølandshvedemel

400 g hvedemel

12 g salt

Sådan gør du

Rør vand sammen med surdejspulver, ølandshvedemel, hvedemel og salt. Ælt det grundigt – gerne i en røremaskine – i 10 min. indtil dejen er elastisk og blank og slipper skålens sider. Lad dejen stå tildækket i skålen i 2 timer ved stuetemperatur. Kom en støbejernsgryde med låg i ovnen, og varm op til 250°C. Når ovnen er varm, skal gryden stå og varme op i 30 min. Tag den forsigtigt ud af ovnen – husk grydelapper! Drys en smule mel i bunden af gryden, og tip forsigtigt dejen ned i gryden. Drys toppen af dejen med en smule mel, og kom låget på. Sæt gryden i ovnen, og bag brødet i 30 min. Fjern låget, og bag brødet færdig i 15 min. ved 220°C. Tag brødet ud af gryden, og lad det køle af på en rist. 

 

Energi pr. pers.: 1945KJ/465Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,9 g. 
Kulhydrat: 39,6 g. 
Fedt: 1 g.