Økologisk mørbrad af gris med tomatsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk. økologisk mørbrad af gris
2 spsk. olivenolie
Frisk timian
Salt og peber

Tomatsalat:
500 g blandede cherry­-tomater i halve
100 g sorte oliven, med sten
1 rødløg i tynde både
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvid balsamico
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
Kværnet fempeber
½ grøn chili efter smag.
1 potte basilikum, i strimler

Sådan gør du

Brun mørbraden af på en pande i olivenolie. Krydr med frisk timian, salt og peber. Kom mørbraden i ovnen ved 200° C i ca. 25-30 min. Lad den hvile 10 min. inden udskæring. Rist Italiensk brødtern på en pande med olivenolie, seasalt, lidt knust hvidløg til de er sprøde og gyldne. Kom halve cherrytomater i en skål, vend de øvrige ingredienser sammen. Lige inden servering kom brød- croutons i og vend rundt. Servér med skiver af mørbrad.