Nøddecreme/nutella-tærte med hindbær

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Nøddecreme-tærte med hindbær
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

100 g hasselnødder

140 g hvedemel

1 nip salt

25 g sukker

85 g koldt smør

1 æg

Fyld: 5 dl piskefløde

2 spsk. majsstivelse

225 g nøddecreme eller nutella

125 g hindbær

1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

Kom hasselnødderne i en bradepande og rist dem i 10 min. ved 180°C. Læg dem i et rent viskestykke og gnid dem i viskestykket, så skindet falder af. Kom nødderne i en foodprocessor sammen med mel, salt og sukker. Blend til de er fintmalede. Skær smør i tern og kom i foodprocessoren. Brug puls-funktionen til at blende smørret sammen med melblandingen, så det ligner grov rasp. Kom ægget i og brug puls-funktion igen, til dejen samler sig i klumper. Tag dejen op og pres den sammen med hænderne til en kugle. Mas kuglen flad og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. eller flere små med dejen. Skær overskydende dej af kanten og bag bunden 25-30 min. ved 175° til den er gylden. Tag den ud og lad den køle af i formen.

Til fyld røres 1 dl af piskefløden sammen med majsstivelse, så der ingen klumper er. Kom det i en gryde sammen med resten af fløden og nøddecremen og bring det til kogepunktet, mens der røres. Lad det koge et par minutter og sluk så for varmen. Hæld nøddecreme-massen gennem en sigte og ned i den afkølede tærteform og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer. Pynt med hindbær og et drys flagesalt.

 

Energi pr. person: 2637KJ/630Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,1 g.
Kulhydrat: 23,6 g.
Fedt: 31,5 g.