1 personer
1 glas á 275 g.
100 g hasselnødder
1 spsk neutral olie
150 g mælkechokolade af god kvalitet
1 spsk flormelis
1 spsk kakao
Kom nødderne i en bradepande og rist dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 150°C. Læg dem i et rent viskestykke og gnid skallen af. Kom nødderne i en foodprocessor og blend dem enten helt fint eller til en grov konsistens. Tilsæt olien og blend videre. Hak chokoladen og smelt den over et vandbad, til det lige akkurat er smeltet. Kom den smeltede chokolade i foodprocessoren sammen med flormelis og kakao. Fortsæt med at blende, til den ønskede konsistens opnås. Kom nøddecremen i et skoldet glas og opbevar det ved stuetemperatur.
Tip: Blend nøddecremen i længere tid, hvis du vil have den mere fin i konsistensen
Energi pr. portion: 6681 kJ / 1591 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 41,0 g
Kulhydrat: 39,0 g