Muslinger med gulerødder

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg muslinger
1 finthakket løg
2 fed hvidløg
4 gulerødder
1 håndfuld finthakket persille
3 spsk. olivenolie
4 dl tør hvidvin

Sådan gør du

Skyl muslingerne i en skål under rindende koldt vand.
Rør hårdt rundt i skålen, de muslinger som er åbne gives et hårdt gok på køkkenbordet.
Hvis de ikke lukker sig indenfor få minutter skal de kasseres. 
Beskadigede muslinger kasseres også.
Skær de skrællede gulerødder i julienne strimler. Svits løg, hvidløg, persille og gulerødder i olie i en stor gryde.
Hæld hvidvinen i og derefter de rengjorte muslinger.
Koges ca. 5 minutter eller indtil de er åbne - pas dog på at de ikke får mere end ca. 7 minutter.
Muslinger som stadig er lukket efter dampning skal også kasseres.
Server muslingerne direkte fra gryde med f.eks. pommes frites til.