Mortensand

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
And
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 landand
2 æbler
2 bagekartofler
1/4 selleri
4 skalotteløg
1 rødbede
50 g haricots verts
4 skiver bacon
12 svesker
3 dl oksefond

Sådan gør du

Lårene skæres af anden og udbenes.

Saltes i 12 timer i køleskab.

Lever og afpareret kød fra andelårene hakkes.

Røres sammen til en fars med æg, salt og peber.

Farsen lægges ind i de udbenede andelår, der er banket flade med en kødhammer.

Svesker rulles ind i lårene med farsen.

Hele andelåret rulles ind i stanniol og strammes op som en pølseform.

Andebrystet steges i ovnen i ca. 40 min., så det er lidt rosa.

Andelåret i stanniolen steges i ovnen i ca. 50 min.

Bønnerne blancheres og rulles ind i bacon.

Skalotteløgene steges hele med i ovnen sammen med andebrystet det sidste kvarter.

Æblerne skæres i både, som sauteres let på en pande med olie eller andefedt.

Rødbederne koges, til de er al dente.

Skrælles og skæres i stave, som glaseres på en stegepande med en smule oksefond.

Kartofler og selleri skæres i meget tynde skiver.

Lægges lagvis i en bageform, således det er et ca. 4 cm tykt lag.

Der pensles med smør mellem alle lagene.

Krydres med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 1 time ved 150 grader.

Tages ud og køles ned under pres. Kan laves dagen før.

Skæres i firkantede stykker, som steges på panden så de er sprøde på alle sider - evt. i andefedt.

Saucen: Resten af andeskroget parteres, kommes i en gryde med lidt vand i bunden og koges sammen med kalvefonden i ca. 20 min. Sigtes, jævnes evt. og smages til med salt og peber.

Andelåret skæres i skiver.

Brystkødet skæres i passende stykker.

Garnituren anrettes på tallerkenerne, som vist på billedet.