Mini oksekødsdeller til pitabrød med græsk yoghurt og grønt

30-60 min

Ingredienser

400 g hakket oksekød 4-7 %

1 tsk. groft salt

1 lille finthakket løg

50 g finthakkede grønne oliven med hvidløg

Kværnet sort peber

1 æg

3 spsk. mælk

3 spsk. hvedemel

1 dl sesam

Neutral olie til stegning

 

Dressing:

2 dl græsk yoghurt 0,2 %

1 tsk. tørret oregano

1 fed knust hvidløg

1 knivspids cayennepeber

Salt og kværnet peber

 

Tilbehør:

4 pitabrød

2 skoleagurker i strimler

100 g gulerod i tynde stave/strimler

100 g fintsnittet spidskål

Rør hakket oksekød sejt med salt. Tilsæt hakket løg, hakkede grønne oliven, kværnet sort peber og rør rundt. Tilsæt æg, mælk og hvedemel og rør farsen til ensartet konsistens. Lad gerne farsen hvile i 20 minutter på køl.

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.

Varm en pande op med olie, form minideller af farsen og rul dem i sesam på en tallerken. Steg dem i 3-5 minutter og vend dem undervejs.

Lun pitabrødene og skær toppen af. Kom lidt dressing, agurk, gulerod og spidskål i pitabrødet og top op med mini-oksekødsdeller. Gem rester til madkassen dagen efter.

 

 

Energi pr. person:  2629 Kj/  626 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g.
Kulhydrat: 11,5 g.

Fedt: 7,0 g. 

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Mini oksekødsdeller til pitabrød med græsk yoghurt og grønt

Rør hakket oksekød sejt med salt. Tilsæt hakket løg, hakkede grønne oliven, kværnet sort peber og rør rundt. Tilsæt æg, mælk og hvedemel og rør farsen til ensartet konsistens. Lad gerne farsen hvile i 20 minutter på køl.

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.

Varm en pande op med olie, form minideller af farsen og rul dem i sesam på en tallerken. Steg dem i 3-5 minutter og vend dem undervejs.

Lun pitabrødene og skær toppen af. Kom lidt dressing, agurk, gulerod og spidskål i pitabrødet og top op med mini-oksekødsdeller. Gem rester til madkassen dagen efter.

 

 

Energi pr. person:  2629 Kj/  626 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g.
Kulhydrat: 11,5 g.

Fedt: 7,0 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN