Menuierestegt rødspætte med smør­sauce og tyttebær

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. ferske hele flåede rødspætter
2 dl hvedemel
Salt
Kværnet peber
Smør og olie til stegning
Smørsauce:
150 g økologisk smør
2 spsk. små kapers
1 dl hakket persille
1 spsk. citronsaft
1 glas vilde tyttebær
½ citron i både

Tilbehør:
Nye kogte små kartofler

Sådan gør du

Skyl de hele flåede rødspætter i koldt vand, dup dem tørre.

Kom hvedemel på en tallerken og bland salt og frisk kværnet peber i. Varm en pande op med smør og olie til medium temperatur, vend fisken i melblandingen og steg dem en ad gangen på panden.

Fisken kan holdes lun i 100° C varm ovn mens de øvrige fisk steges færdige. Varm en lille gryde op med smør, tilsæt kapers, og hakket persille til saucen. Smag til med lidt citronsaft.