Louisiana hot sauce til grill

30-60 min

Ingredienser

5 dl vand

250 g grofthakket rød chili uden kerner (medium styrke)

1 hakket løg

3 fed hakket hvidløg

1 dl sukker

1 dl hvidvinseddike

Kværnet sort peber

 

1 sylteglas

Atamon

 

Tilbehør:

Grillet mørbrad:

1 svinemørbrad, afpudset for sener

Olie til grillning

Salt og kværnet sort peber

Bring vandet i kog og tilsæt chili, løg og hvidløg. Kom sukkeret i chiliblandingen og lad det simre i 20 min. til chili og løg er helt møre. Lad blandingen køle lidt af. Tilsæt hvidvinseddike og sort peber og blend saucen helt glat i en blender.

Saucen hældes på et skoldet sylteglas, skyllet med Atamon og opbevares på køl. Mængden af Louisiana hot sauce bliver til et sylteglas ca. 700 ml.

Louisiana hot sauce kan holde sig på køl i 2 mdr. Lad gerne saucen trække et par uger på køl for optimal smag.

 

Server med grillet svinemørbrad.

 

Gnid svinemørbraden med salt og kværnet sort peber. Pensl med olie og grill den på alle sider. Pensl mørbraden med Louisiana hot sauce et par gange undervejs. Steg den derefter færdig ved indirekte varme indtil en kernetemperatur på 62°. Lad mørbraden hvile i ca. 10 min. inden servering – pensl gerne med ekstra Louisiana hot sauce.

 

Energi pr. person: 838 Kj/ 200 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19 g.
Kulhydrat: 3 g.

Fedt: 3 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Louisiana hot sauce til grill

Bring vandet i kog og tilsæt chili, løg og hvidløg. Kom sukkeret i chiliblandingen og lad det simre i 20 min. til chili og løg er helt møre. Lad blandingen køle lidt af. Tilsæt hvidvinseddike og sort peber og blend saucen helt glat i en blender.

Saucen hældes på et skoldet sylteglas, skyllet med Atamon og opbevares på køl. Mængden af Louisiana hot sauce bliver til et sylteglas ca. 700 ml.

Louisiana hot sauce kan holde sig på køl i 2 mdr. Lad gerne saucen trække et par uger på køl for optimal smag.

 

Server med grillet svinemørbrad.

 

Gnid svinemørbraden med salt og kværnet sort peber. Pensl med olie og grill den på alle sider. Pensl mørbraden med Louisiana hot sauce et par gange undervejs. Steg den derefter færdig ved indirekte varme indtil en kernetemperatur på 62°. Lad mørbraden hvile i ca. 10 min. inden servering – pensl gerne med ekstra Louisiana hot sauce.

 

Energi pr. person: 838 Kj/ 200 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19 g.
Kulhydrat: 3 g.

Fedt: 3 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN