6 personer
125 g smør
125 g mørk chokolade, 70 %
4 æg
75 g sukker
40 g hvedemel
100 g nøddecreme
6 stk aluforme, muffinforme eller bageforme
2 spsk smeltet smør
Pynt:
Drys af kakao
Tænd ovnen på 200°C almindelig ovn. Smelt smør og chokolade i en skål over et vandbad, og lad det afkøle lidt. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Sigt melet i. Rør smeltet smør og chokolade sammen til en ensartet konsistens. Bland chokoladeblandingen i dejen, og vend det godt sammen. Pensl hver form med smeltet smør, og fordel dejen i formene. Lav en lille hulning i hver form med en ske, og kom ca. 2 tsk. nøddecreme i kagerne. Bag kagerne i 6-7 minutter ved 200°C, alt efter størrelsen på formen. Lad dem herefter køle af i 6-7 minutter, inden de vendes ud. Drys med kakaopulver ved servering.
Tip: Dejen kan laves i forvejen: Hæld dejen i formene og opbevar dem på køl inden bagning.
Energi pr. stk.: 2068 kJ / 493 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 30,5 g
Kulhydrat: 33,0 g