Lavakage med blødende nøddecreme/Nutella

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Lavakage med blødende nøddecreme
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

125 g smør

125 g mørk chokolade, 70 %

4 æg

75 g sukker

40 g hvedemel

100 g nøddecreme

6 stk aluforme, muffinforme eller bageforme

2 spsk smeltet smør

 

Pynt:

Drys af kakao

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°C almindelig ovn. Smelt smør og chokolade i en skål over et vandbad, og lad det afkøle lidt. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Sigt melet i. Rør smeltet smør og chokolade sammen til en ensartet konsistens. Bland chokoladeblandingen i dejen, og vend det godt sammen. Pensl hver form med smeltet smør, og fordel dejen i formene. Lav en lille hulning i hver form med en ske, og kom ca. 2 tsk. nøddecreme i kagerne. Bag kagerne i 6-7 minutter ved 200°C, alt efter størrelsen på formen. Lad dem herefter køle af i 6-7 minutter, inden de vendes ud. Drys med kakaopulver ved servering.

Tip: Dejen kan laves i forvejen: Hæld dejen i formene og opbevar dem på køl inden bagning.

 

Energi pr. stk.: 2068 kJ / 493 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 30,5 g

Kulhydrat: 33,0 g