Langtidsstegt cuvette af Dansk Kalv med grønkålssalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


1 stk. Cuvette af Dansk Kalv ca. 700 g

Salt og peber

2 spsk. honning

1 lille bdt. timiankviste



Grønkålssalat:

150 g grønkål, fint snittet

2 saftige æbler, i tern

200 g perlebyg eller quinoa

50 g tørret tranebær

50 g ristet mandler, groft hakket

50 g ristet græskarkerner



Sennepsdressing:

1 spsk. dijonsennep med honning

1 spsk. hvidvinseddike/lys balsamico

1Ž2 dl olivenolie

salt og peber

 

Sådan gør du

Rids kalvecuvetten, fjern sener og brun af på panden. Krydr med salt, peber, honning og timian. 
Pak cuvetten ind i folie og langtidssteg den i ovnen ved 100° C i 2 timer.Lad den gerne trække i ½ time inden udskæring. Kog perlespelt eller quinoa efter forskriften og afkøl.
Lav sennepsdressingen ved at ryste 
alle ingredienser sammen i meljævner til en cremet konsistens. Anret grønkål, æbler, perlebyg/quinoa, tørret tranebær, mandler og græskarkerner på et stort fad. Lige inden servering hældes sennepsdressingen over.
Skær tynde skiver af kalvecuvetten 
og server til grønkålssalaten.