Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Langtidshævet kernebrød - fuldkornsmærket opskrift

Bedømmelse (3)
120+ min
2 personer

Ingredienser

1 brød
15 g gær
½ liter koldt vand
½ tsk groft salt
1 spsk olie
150 g fuldkornshvedemel, 2½ dl
100 g knækkede rugkerner, 1 3/4 dl
200 g grahamsmel 3½
275 g hvedemel, 4½

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie, fuldkornshvedemel, knækkede rugkerner og grahamsmel. Rør dejen godt sammen. Brug gerne en køkkenmaskine. Tilsæt hvedemelet og rør nogle min. Dejen skal være fugtig og klistret.

Stil dejen køligt evt. i køleskab. Lad dejen hæve i 8-12 timer, fx natten over.

Form dejen til et aflangt brød og læg den på bagepapir på en bageplade. Lad brødet efterhæve en times tid under et rent klæde. Pensl brødet med vand og snit det med en skarp kniv. Bag brødet ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 45 min.

Tips
Brødet kan fryses. Holdbarhed ca. 3 mdr. ved minus 18 grader.

Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie, fuldkornshvedemel, knækkede rugkerner og grahamsmel. Rør dejen godt sammen. Brug gerne en køkkenmaskine. Tilsæt hvedemelet og rør nogle min. Dejen skal være fugtig og klistret.

Stil dejen køligt evt. i køleskab. Lad dejen hæve i 8-12 timer, fx natten over.

Form dejen til et aflangt brød og læg den på bagepapir på en bageplade. Lad brødet efterhæve en times tid under et rent klæde. Pensl brødet med vand og snit det med en skarp kniv. Bag brødet ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 45 min.

Tips
Brødet kan fryses. Holdbarhed ca. 3 mdr. ved minus 18 grader.

Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen