Langtidshævet kernebrød - fuldkornsmærket opskrift

fork and spoon
Morgenmad
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

1 brød
15 g gær
½ liter koldt vand
½ tsk groft salt
1 spsk olie
150 g fuldkornshvedemel, 2½ dl
100 g knækkede rugkerner, 1 3/4 dl
200 g grahamsmel 3½
275 g hvedemel, 4½

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie, fuldkornshvedemel, knækkede rugkerner og grahamsmel. Rør dejen godt sammen. Brug gerne en køkkenmaskine. Tilsæt hvedemelet og rør nogle min. Dejen skal være fugtig og klistret.

Stil dejen køligt evt. i køleskab. Lad dejen hæve i 8-12 timer, fx natten over.

Form dejen til et aflangt brød og læg den på bagepapir på en bageplade. Lad brødet efterhæve en times tid under et rent klæde. Pensl brødet med vand og snit det med en skarp kniv. Bag brødet ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 45 min.

Tips
Brødet kan fryses. Holdbarhed ca. 3 mdr. ved minus 18 grader.

Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen