Lagkage med råsyltede nektariner med krydderier og vaniljefløde

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Lagkage med råsyltede ferskner
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 kg. nektariner

2 stænger lakridsrod ( kan undlades)

1 stykke frisk ingefær

1 stang vanilje

4 stjerne anis

2 stænger citrongræs

½ liter vand

½ kg sukker

2 lagkagebunde

1 dl hindbær marmelade

Fløde creme:

½ liter fløde

1 stang vanilje

40 g flormelis

Pynt: Frisk mynte

Sådan gør du

Kog sukker op med vand og alle krydderier i ca. 20 min. Halver eller skær nektariner i både.
Overhæld nektariner med krydder lagen og lad dem gerne stå natten over at trække. Let pisk fløden med vanilje korn og flormelis så den er smørbar.
Anret 1 lagkagebund på et lagkage fad, smør med halvdelen af hindbærmarmeladen. Sigt væden fra nektarinerne. Kom 1/3 af de syltede nektariner på og fordel lidt af 
vaniljeflødecremen sammen med de syltede ferskner.
Kom endnu en lagkagebund på, smør med hindbærmarmelade, halvdelen af de rå syltede nektariner på. Top med vanilje fløde cremen og pynt kagen af med resten nektarinerne og frisk mynte.

Energi pr. person:
2831 kJ   (674 kcal) 
Energifordeling pr. 100g 
Protein: 3 % 
Fedt: 33 %
Kulhydrat: 64 %