Kylling med rødder og dip

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kylling

1 kg rodfrugter fx pastinakker, persillerødder, knoldselleri, jordskokker og rødbeder

2 bagekartofler

½ dl olivenolie

1 spsk eddike

2 spsk honning

2 spsk hakket frisk rosmarin

Salt og peber
 

Hvidløgsdip:

2 dl yoghurt naturel

2 spsk mayonnaise

2 fed hvidløg

3 spsk hakket frisk estragon

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 grader.

Rens kyllingen og parter den i 6-8 stykker. Skræl rodfrugter og bagekartofler og skær i mundrette stykker. Rør olie med eddike, honning og hakket rosmarin og vend med kartofler og rodfrugter. Fordel kartofler og rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Læg kyllingen ovenpå og krydr med salt og peber. Steg kylling og rodfrugter i ovnen i ca. 30 min. til det er mørt.

Rør yoghurt med mayonnaise, presset hvidløg og hakket estragon. Smag til med salt og peber.

Server kylling med rodfrugter og hvidløgsdip.

Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g