Krondyrmørbrad med portvinssauce

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Krondyrmørbrad med portvinssauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 stk. krondyrmørbrad a 325-450 g
salt og kværnet peber
smør til stegning

Portvinssauce:
20 g smør
40 g skalotteløg i tern
friske timiankviste
1 spsk. æbleeddike/ mørk balsamicoeddike
1,5 dl portvin
5 dl oksefond
75 g koldt smør i tern
salt og peber

Bagte rodfrugter:
200 g kartofler i mundrette stykker
200 g gulerødder/søde kartofler i mundrette stykker
200 g pastinak/persillerødder i mundrette stykker
200 g rødbeder/beder i mundrette stykker
½ dl olivenolie
2 spsk. mørk balsamico eddike
2 spsk. flydende honning
salt/kværnet peber
frisk timian
50 g blåskimmel ( danablue 60 +)

Pynt: frisk timian

Tilbehør:
Ribsgelé/tyttebærsyltetøj
Kan også serveres med Pommes Anna og de bagte rodfrugter kan dermed udelades.

Sådan gør du

Puds krondyrmørbraden for eventuelle sener. Lad den hvile ved stuetemperatur. Krydr den med salt og peber.

Kom alle rodfrugter i et stort ovnfast fad og vend alle ingredienserne sammen. Kom dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i midten i ca. 30 min. Mærk efter, om de er møre.

10 min indengrøntsagerne er færdige, smuldres blåskimmel ost over så det kan nå at smelte lidt.

Saucen: varm en kasserolle/mindre gryde op med smør til det bruser. Sauter skalotteløg til de er klare sammen med timian.

Kom æbleeddike ved og lad det bruse op. Kom portvin på og lad det koge ind i 10 min.

Kom oksefond på og lad saucen koge ind i ca. 30 min til den er reduceret til halvdelen.

Sigt saucen. Lige inden servering koges saucen op og kolde tern af smør piskes i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber.

Krondyrmørbrad: varm en pande op med smør lad det bruse op. Steg ved moderat varme mørbraden, til den er gylden stegt på alle sider. Lad den stege sammenlagt i 10-12 min. Lad mørbraden hvile tildækket i 15 min.

Skær skiver af mørbraden og anret på lune tallerkener rodfrugter, skiver af krondyrmørbrad, portvinssauce og pynt med frisk timian.

 

Energi pr. person: 3309 kJ / 788 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 23 %
Fedt 58,5 %
Kulhydrat: 16 %
Alkohol: 2,5 %