Klassiske vaniljekranse

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Klassiske vaniljekranse
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

2 vaniljestænger
180 g sukker

200 g saltet smør, stuetemperatur 

1 æg

75 g mandler, blendet til
fint mel

250 g hvedemel

Sådan gør du

Ca. 35 stk.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen, så kornene skilles ad.

Rør vaniljesukker, sukker og det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt til sidst mandelmel og hvedemel.

Hæld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt straks ud i vaniljekranse på bagepapir. De skal være cirka 5 cm I diameter.

Bag vaniljekransene ved 200° til de er let gyldne - ca. 10- 14 min.

Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.

 

Energi pr. 100 g: 2161kJ / 514,4 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 5,3 %
Fedt og alkohol: 50 %
Kulhydrat: 44,7 %