HjemOpskrifterIsraelsk-inspireret brunchtallerken

Israelsk-inspireret brunchtallerken

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
sprøde søde kartoffelskiver:
  • 500 g søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
ristet rugbrød med brie:
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 Castello® økologisk brie (8 skiver)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk stødt sort peber
pocherede æg:
  • 8 æg
  • 7 dl vand
  • 1 tsk eddike
bund og grønt:
  • 8 spsk græsk yoghurt
  • 0.5 agurk
  • 1 frisk rød chilipeber
pynt:
  • mynteblade
  • friskpresset citronsaft
  • 15 g tandoorikrydderi

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen til 200°C.

  • 2.
    Skær søde kartofler i skiver à 1 cm.

  • 3.
    Læg kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie.

  • 4.
    Drys med salt og bag dem i ca. 25 minutter ved 200°C, til de er sprøde og gyldne.

  • 5.
    Del rugbrødsskiverne i halve, og læg en skive brie på hvert stykke rugbrød.

  • 6.
    Drys med salt og peber, og læg dem på en rist med bagepapir.

  • 7.
    Kom risten i ovnen med de søde kartoffelskiver de sidste 15 minutter.

  • 8.
    Slå to æg ud i en tallerken ad gangen.

  • 9.
    Fjern den tynde del af æggehviden med køkkenrulle, så der kun er æggeblomme og fast æggehvide tilbage i tallerkenen.

  • 10.
    Varm vand op i en gryde, til det simrer.

  • 11.
    Vandet må ikke koge.

  • 12.
    Kom eddike i og skab en bevægelse i vandet med et piskeris.

  • 13.
    Kom forsigtigt æggene i 2 ad gangen.

  • 14.
    Lad æggene pochere i 3 minutter.

  • 15.
    Tag dem op med en hulske og dup dem tørre med køkkenrulle.

  • 16.
    Anret en tallerken med en bund af græsk yoghurt, top med sprøde søde kartoffelskiver, pocheret æg, agurk i skiver, frisk chili i tynde skiver og pynt med mynte, lidt citronsaft og tandoori-krydderi.

  • 17.
    Servér ristet rugbrød med brie til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10357 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
437 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 17.5 %4.5 g
Kulhydrat: 36.4 %9.4 g
Fedt: 46.1 %5.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;