4 personer
Sprøde søde kartoffelskiver:
500 g søde kartofler
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
Ristet rugbrød med brie:
4 skiver rugbrød
8 skiver brie
½ tsk salt
1 knsp peber
Pocherede æg:
8 æg
7 dl vand
1 tsk eddike
Bund og grønt:
8 spsk græsk yoghurt
½ agurk
1 frisk rød chili
Pynt: Frisk mynte, saft fra en usprøjtet citron og tandoori-krydderi.
Forvarm ovnen til 200°C. Skær søde kartofler i skiver à 1 cm. Læg kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med salt og bag dem i ca. 25 minutter ved 200°C, til de er sprøde og gyldne.
Del rugbrødsskiverne i halve, og læg en skive brie på hvert stykke rugbrød. Drys med salt og peber, og læg dem på en rist med bagepapir. Kom risten i ovnen med de søde kartoffelskiver de sidste 15 minutter.
Slå to æg ud i en tallerken ad gangen. Fjern den tynde del af æggehviden med køkkenrulle, så der kun er æggeblomme og fast æggehvide tilbage i tallerkenen. Varm vand op i en gryde, til det simrer. Vandet må ikke koge. Kom eddike i og skab en bevægelse i vandet med et piskeris. Kom forsigtigt æggene i 2 ad gangen. Lad æggene pochere i 3 minutter. Tag dem op med en hulske og dup dem tørre med køkkenrulle.
Anret en tallerken med en bund af græsk yoghurt, top med sprøde søde kartoffelskiver, pocheret æg, agurk i skiver, frisk chili i tynde skiver og pynt med mynte, lidt citronsaft og tandoori-krydderi. Servér ristet rugbrød med brie til.
Energi pr. person: 2222 kJ / 529 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 10 g