Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Israelsk-inspireret brunchtallerken

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

Sprøde søde kartoffelskiver:

500 g søde kartofler

2 spsk olivenolie

1 tsk salt

 

Ristet rugbrød med brie:

4 skiver rugbrød

8 skiver brie

½ tsk salt

1 knsp peber

 

Pocherede æg:

8 æg

7 dl vand

1 tsk eddike

 

Bund og grønt:

8 spsk græsk yoghurt

½ agurk

1 frisk rød chili

 

Pynt: Frisk mynte, saft fra en usprøjtet citron og tandoori-krydderi.

Om råvarerne

Forvarm ovnen til 200°C. Skær søde kartofler i skiver à 1 cm. Læg kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med salt og bag dem i ca. 25 minutter ved 200°C, til de er sprøde og gyldne.

Del rugbrødsskiverne i halve, og læg en skive brie på hvert stykke rugbrød. Drys med salt og peber, og læg dem på en rist med bagepapir. Kom risten i ovnen med de søde kartoffelskiver de sidste 15 minutter.

Slå to æg ud i en tallerken ad gangen. Fjern den tynde del af æggehviden med køkkenrulle, så der kun er æggeblomme og fast æggehvide tilbage i tallerkenen. Varm vand op i en gryde, til det simrer. Vandet må ikke koge. Kom eddike i og skab en bevægelse i vandet med et piskeris. Kom forsigtigt æggene i 2 ad gangen. Lad æggene pochere i 3 minutter. Tag dem op med en hulske og dup dem tørre med køkkenrulle.

Anret en tallerken med en bund af græsk yoghurt, top med sprøde søde kartoffelskiver, pocheret æg, agurk i skiver, frisk chili i tynde skiver og pynt med mynte, lidt citronsaft og tandoori-krydderi. Servér ristet rugbrød med brie til.

 

Energi pr. person: 2222 kJ / 529 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 10 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Israelsk brunch

Forvarm ovnen til 200°C. Skær søde kartofler i skiver à 1 cm. Læg kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med salt og bag dem i ca. 25 minutter ved 200°C, til de er sprøde og gyldne.

Del rugbrødsskiverne i halve, og læg en skive brie på hvert stykke rugbrød. Drys med salt og peber, og læg dem på en rist med bagepapir. Kom risten i ovnen med de søde kartoffelskiver de sidste 15 minutter.

Slå to æg ud i en tallerken ad gangen. Fjern den tynde del af æggehviden med køkkenrulle, så der kun er æggeblomme og fast æggehvide tilbage i tallerkenen. Varm vand op i en gryde, til det simrer. Vandet må ikke koge. Kom eddike i og skab en bevægelse i vandet med et piskeris. Kom forsigtigt æggene i 2 ad gangen. Lad æggene pochere i 3 minutter. Tag dem op med en hulske og dup dem tørre med køkkenrulle.

Anret en tallerken med en bund af græsk yoghurt, top med sprøde søde kartoffelskiver, pocheret æg, agurk i skiver, frisk chili i tynde skiver og pynt med mynte, lidt citronsaft og tandoori-krydderi. Servér ristet rugbrød med brie til.

 

Energi pr. person: 2222 kJ / 529 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 10 g