Islagkage med jordbær og guf

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Islagkage med jordbær og guf
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Kagebunde:

3 æg

120 g sukker

1 tsk. vaniljepasta

1 tsk. bagepulver
120 g hvedemel

1 tsk. smør + 1 spsk. hvedemel til formen

 

Fyld:

150 g jordbær

50 g sukker

1 brev Dr. Oetker Basis til is bourbon-vanilla

2,5 dl letmælk

 

Pynt:

1 brev Dr. Oetker Guf til is med jordbærsmag

1 dl koldt vand. 200 g jordbær

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vaniljepasta grundigt sammen, til det er helt lyst og skummende. Bland bagepulver med mel, og sigt det ned i æggeblandingen. Vend forsigtigt dejen sammen uden at slå luft ud af den. Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm. Smør med smør, og drys med mel. Bank overskydende mel ud, og kom dejen i. Bag kagen i ca. 20 min. ved 175°C. Lad kagen køle helt af på en rist, og del den så i to bunde. Skær jordbær i mindre stykker, og kog dem i 5 min. sammen med sukker. Lad det køle af. Hæld basis til is i en skål sammen med mælk, og pisk med elpisker ved lav hastighed, til ingredienserne er blandet. Skru op på høj hastighed og pisk i yderligere 3 min. Vend isblandingen sammen med de afkølede jordbær. Rengør springformen, og kom den nederste kagebund i den. Kom isblandingen oven på, og læg den anden bund over. Kom islagkagen i fryseren i mindst 4 timer. Tag den ud af fryseren ca. 10 min. før servering. Lav imens guf ved at piske indholdet af brevet med koldt vand i 4 min. med en elpisker. Kom guf i en sprøjtepose, og dekorer kagen med guf og jordbær.

 

Energi pr. pers: 1271KJ/304Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 3,8 g. 
Kulhydrat: 34,9 g. 
Fedt: 2 g.