Hvid og brun nøddecreme/nutella

fork and spoon
Snacks
clock
0-30 min
Hvid og brun nøddecreme
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Antal: 1 glas (af hver)

Hvid nøddecreme

100 g hasselnødder

1 spsk. neutral olie, f.eks. rapsolie

150 g hvid chokolade

1 spsk. flormelis

¼ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker

 

Brun nøddecreme

100 g hasselnødder

1 spsk. neutral olie, f.eks. rapsolie

150 g mælkechokolade 

1 spsk. flormelis

1 spsk. kakao

Sådan gør du

Kom nødderne i en bradepande og rist dem i 10 min. ved 180°C. Læg dem i et rent viskestykke og gnid dem, så skindet falder af. Kom nødderne i en foodprocessor og blend dem helt fint. Tilsæt olie og blend videre.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i microovn, til den lige akkurat er smeltet (pas på – hvid chokolade kan ikke tåle ret meget varme). Kom den smeltede chokolade over i foodprocessoren sammen med flormelis, vaniljepulver/kakao og fortsæt med at blende, til du har en finkornet creme. Kom cremen i et rent glas og opbevar ved stuetemperatur.

Brun nøddecreme

Energi pr. person: 870KJ/208Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,1 g.
Kulhydrat: 33,9 g.
Fedt: 46,1 g.

Hvid nøddecreme

Energi pr. person: 878KJ/210Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 42,8 g.
Fedt: 44,3 g.