Hindbærdessert

0-30 min

Ingredienser

400 g friske hindbær

1½  dl sukker

1½ dl vand

1½ dl piskefløde

 

Puré:
200 g friske hindbær
2-3 spsk sukker

NB: i alt 600 g hindbær

Skyl hindbærrene. Gem et par til pynt, blend resten og passér massen igennem en sigte, for at fjerne kerner. Giv sukker og vand et opkog og rør til sukkeret er opløst. Afkøl. Bland lagen med puréen i en skål og stil i fryser i 1-2 timer til den er halvfrossen. Pisk den luftig med en elpisker. Stil tilbage i fryseren i yderligere 1 time og pisk et par gange undervejs. 

En time før servering piskes fløden stiv og blandes med den frosne masse.
Moussen hældes i en form og stilles i fryseren i endnu en time. Lige før  servering: Blend hindbærrene til puréen, passér dem gennem sigte og smag til med sukker. 

Vend moussen ud på et serveringsfad og pynt med friske hindbær. Server puréen til.

 

Energi pr. person: 1540KJ/368Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 1,1 g.

Kulhydrat: 21,2 g.

Fedt: 6,2 g.

Hindbærdessert

Skyl hindbærrene. Gem et par til pynt, blend resten og passér massen igennem en sigte, for at fjerne kerner. Giv sukker og vand et opkog og rør til sukkeret er opløst. Afkøl. Bland lagen med puréen i en skål og stil i fryser i 1-2 timer til den er halvfrossen. Pisk den luftig med en elpisker. Stil tilbage i fryseren i yderligere 1 time og pisk et par gange undervejs. 

En time før servering piskes fløden stiv og blandes med den frosne masse.
Moussen hældes i en form og stilles i fryseren i endnu en time. Lige før  servering: Blend hindbærrene til puréen, passér dem gennem sigte og smag til med sukker. 

Vend moussen ud på et serveringsfad og pynt med friske hindbær. Server puréen til.

 

Energi pr. person: 1540KJ/368Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 1,1 g.

Kulhydrat: 21,2 g.

Fedt: 6,2 g.

LÆS TILBUDSAVISEN