Helstegt and med æble, tranebær og rosmarin

120+ min

Ingredienser

ingredienser
1 and, ca. 3400 g
125 g bacon i tern
4 store æbler
75 g tørrede tranebær
1 spsk frisk rosmarin
salt og sort peber
1 løg

Tag anden ud af køleskabet 1 time før den skal steges. Steg bacon sprødt i en tør pande. Skræl æblerne og skær dem i både. Bland dem med bacon, tranebær og rosmarin og krydr godt med salt og peber. Fyld anden med æblefyldet og luk den med stegenåle og kødsnor. Krydr anden udenpå med salt. Fold vingerne ind bag ryggen og snør evt. lårene sammen foran.

Kom anden på en rist over en bradepande med brystet opad. Hæld ½ l vand i og et løg i kvarte. Steg anden ved 180 gr. i 2 timer og 45 min. Skru evt. op til 225 gr. det sidste kvarter, hvis anden ikke her helt brun. Tjek undervejs, at væden ikke koger ind i bradepanden, så der kun er fedt. Spæd evt. op med vand undervejs.

Tip: Læg også kråser og hals i bradepanden og skift evt. vand ud med tør æblecider. Så har du en god bund til sovsen. 

Energifordeling pr. person:
3246KJ/775Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 9,1 g.
Kulhydrat: 6,3 g.
Fedt: 28 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Helstegt and

Tag anden ud af køleskabet 1 time før den skal steges. Steg bacon sprødt i en tør pande. Skræl æblerne og skær dem i både. Bland dem med bacon, tranebær og rosmarin og krydr godt med salt og peber. Fyld anden med æblefyldet og luk den med stegenåle og kødsnor. Krydr anden udenpå med salt. Fold vingerne ind bag ryggen og snør evt. lårene sammen foran.

Kom anden på en rist over en bradepande med brystet opad. Hæld ½ l vand i og et løg i kvarte. Steg anden ved 180 gr. i 2 timer og 45 min. Skru evt. op til 225 gr. det sidste kvarter, hvis anden ikke her helt brun. Tjek undervejs, at væden ikke koger ind i bradepanden, så der kun er fedt. Spæd evt. op med vand undervejs.

Tip: Læg også kråser og hals i bradepanden og skift evt. vand ud med tør æblecider. Så har du en god bund til sovsen. 

Energifordeling pr. person:
3246KJ/775Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 9,1 g.
Kulhydrat: 6,3 g.
Fedt: 28 g.

LÆS TILBUDSAVISEN