Helstegt and med æble, tranebær og rosmarin

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Helstegt and med æble, tranebær og rosmarin
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2,8 kg and

125 g bacon i tern

4 store æbler

5 g tørrede tranebær

1 spsk. frisk rosmarin

Salt og sort peber

1 løg

Sådan gør du

Tag anden ud af køleskabet 1 time før den skal steges. Steg bacon sprødt i en tør pande.

Skræl æblerne og skær dem i både. Bland dem med bacon, tranebær og rosmarin og krydr godt med salt og peber. Fyld anden med æblefyldet og luk den med stegenåle og kødsnor.

Krydr anden udenpå med salt. Fold vingerne ind bag ryggen og snør evt. lårene sammen foran. Kom anden på en rist over en bradepande med brystet opad. Hæld 1/2 l vand i og et løg i kvarte. Steg anden ved 180˚C. i 2 timer og 30 min. Skru evt. op til 225˚C . det sidste kvarter, hvis anden ikke her er helt brun. Tjek undervejs, at væden ikke koger ind i bradepanden, så der kun er fedt. Spæd evt. op med vand undervejs.

Stik en kødnål ind ved overlåret og tjek om kødsaften er klar. Når den er det, er anden færdig.

 

Energi pr. person: 10510 Kj/ 2502 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16,6 g.
Kulhydrat: 6,3 g.
Fedt: 34,6 g.