Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Gulerodsboller

Bedømmelse (4)
60-90 min
2 personer

Ingredienser

1 liter kærnemælk
50 g gær
4 gulerødder, ca. 300 g
1 spsk. groft salt
1 spsk. honning
35 g ristede pinjekerner
2 spsk. reven skal af ubehandlet appelsin
600 g grahamsmel
600-700 g hvedemel
Om råvarerne

Der bliver ca. 16-18 boller.

Lun kærnemælken og rør gæren ud. Rør groftrevne gulerødder og de øvrige ingredienser i dejen - hold lidt af melet tilbage. Sørg for at dejen ikke bliver for fast. Lad dejen hæve lunt, tildækket ca. 1 time.

Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve 8-10 minutter.
Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200 grader i 20-25 minutter, og afkøl på en bagerist.

Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Der bliver ca. 16-18 boller.

Lun kærnemælken og rør gæren ud. Rør groftrevne gulerødder og de øvrige ingredienser i dejen - hold lidt af melet tilbage. Sørg for at dejen ikke bliver for fast. Lad dejen hæve lunt, tildækket ca. 1 time.

Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve 8-10 minutter.
Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200 grader i 20-25 minutter, og afkøl på en bagerist.

Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn.