Grøntsagsgrillspyd med chili-hvidløgsolie

0-30 min

Ingredienser

10-12 træspyd

300 g hvide champignon

2 gule pebre i tern

3 rødløg i både

1 squash i tern

Salt og kværnet peber

 

Chili-hvidløgsolie:

1 dl olivenolie

1-2 røde chili i tynde ringe uden kerner

3 fed hvidløg i skiver

4 salvieblade

Kom olivenolie i et glas sammen med chili, hvidløg og salvieblade. Lad det trække indtil brug.

Rengør champignon ved at skære roden af. Børst det meste jord af med en pensel.

Skyl dem hurtigt under koldt rindende vand og dup dem med køkkenrulle. Svampe suger meget vand så derfor skal man undgå at skylle under vand for længe.

Skær gul peber og squash i store tern, og rødløg i både.

Lav 10-12 spyd med de forskellige grøntsager og pensl med chili-hvidløgsolien.

Grill grøntsagsspyddene ved direkte varme i ca. 7-10 minutter alt afhængig af varme og størrelse.

Pensl gerne spyddene igen. Krydr med salt og peber.

(Server evt. til den grillede sprængte kylling.)

 

 

Energi pr. person:  962 Kj/  229 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,5 g.
Kulhydrat: 4,0 g.

Fedt: 5,0 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Grøntsagsgrillspyd med chili-hvidløgsolie

Kom olivenolie i et glas sammen med chili, hvidløg og salvieblade. Lad det trække indtil brug.

Rengør champignon ved at skære roden af. Børst det meste jord af med en pensel.

Skyl dem hurtigt under koldt rindende vand og dup dem med køkkenrulle. Svampe suger meget vand så derfor skal man undgå at skylle under vand for længe.

Skær gul peber og squash i store tern, og rødløg i både.

Lav 10-12 spyd med de forskellige grøntsager og pensl med chili-hvidløgsolien.

Grill grøntsagsspyddene ved direkte varme i ca. 7-10 minutter alt afhængig af varme og størrelse.

Pensl gerne spyddene igen. Krydr med salt og peber.

(Server evt. til den grillede sprængte kylling.)

 

 

Energi pr. person:  962 Kj/  229 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,5 g.
Kulhydrat: 4,0 g.

Fedt: 5,0 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN