Grillet lyssej med italiensk pasta

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


2 lyssejfileter med skind, skåret 
i 4 portioner 


Salt og kværnet fempeber

1 citron skåret i både



Lækker pasta med penne:

300 g pasta penne, eller fusili

1 aubergine i tern

1 frisk chili, hakket

2 fed hvidløg (1-feds), tynde skiver

1,5 dl olivenolie

3 spsk. balsamico-eddike, mørk

2 tsk. sukker

Salt og frisk kværnet peber

250 g danske San Marzano tomater

1 potte basilikum blade



Tilbehør:

Godt Italiensk brød

Sådan gør du

Varm ovnen til 250° C, kom aubergine, chili, hvidløg, olivenolie, balsamico-eddike og sukker i en bradepande. Steg i ovnen i 15 min. kom derefter tomater i aubergineblandingen og giv den 10 min. ved 200° C. Kog pasta al dente. Hæld vandet fra og vend pasta i blandingen i bradepanden. Smag til med ekstra balsamico-eddike og frisk basilikum. Grill lyssejfileterne på grill, ved direkte varme i 2-3 min., start med skindsiden. Krydr med salt og kværnet fempeber. Servér den lune pasta med grønt til den grillede lyssej med citron og godt brød.