4 personer
2 lyssejfileter med skind, skåret
i 4 portioner
Salt og kværnet fempeber
1 citron skåret i både
Lækker pasta med penne:
300 g pasta penne, eller fusili
1 aubergine i tern
1 frisk chili, hakket
2 fed hvidløg (1-feds), tynde skiver
1,5 dl olivenolie
3 spsk. balsamico-eddike, mørk
2 tsk. sukker
Salt og frisk kværnet peber
250 g danske San Marzano tomater
1 potte basilikum blade
Tilbehør:
Godt Italiensk brød
Varm ovnen til 250° C, kom aubergine, chili, hvidløg, olivenolie, balsamico-eddike og sukker i en bradepande. Steg i ovnen i 15 min. kom derefter tomater i aubergineblandingen og giv den 10 min. ved 200° C. Kog pasta al dente. Hæld vandet fra og vend pasta i blandingen i bradepanden. Smag til med ekstra balsamico-eddike og frisk basilikum. Grill lyssejfileterne på grill, ved direkte varme i 2-3 min., start med skindsiden. Krydr med salt og kværnet fempeber. Servér den lune pasta med grønt til den grillede lyssej med citron og godt brød.