Grillede tykstegsmedaljoner med spidskålstzatziki og græske grøntsager

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Grillede tykstegsmedaljoner med spidskålstzatziki og græske grøntsager
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk medaljoner af kalvetyksteg med bacon

Salt

Sort peber

 

Spidskålstzatziki:

1 spidskål

1 spsk salt

1 fed hvidløg

3 dl græsk yoghurt, 10%

½ citron

1 spsk tørret oregano 

1 spsk olivenolie

½ tsk friskkværnet sort peber

 

Græske grøntsager:

400 g cherrytomater på stilk

3 fed hvidløg

½ tsk salt

1 dl frisk timian

1 spsk olivenolie

2 stk peberfrugt

2 rødløg

½ tsk sort peber

½ tsk salt

100 g fetaost
 

Sådan gør du

Start med spidskålstzatzikien: Skær spidskål i fine strimler, drys med salt og lad det trække i en time. Pres et fed hvidløg og bland det med græsk yoghurt, citronsaft og oregano. Skyl spidskålen i koldt vand og lad vandet dryppe af. Bland spidskål med yoghurtblandingen. Smag til med olivenolie og friskkværnet sort peber.

Kom cherrytomater på stilk i et ovnfast fad. Tilsæt knust hvidløg, salt, timian og olivenolie. Bag det hele i ovnen på 200°C i ca. 10-15 minutter. Skær peberfrugter og rødløg i mindre stykker. Varm en grill eller grillpande op med lidt fedtstof. Grill peberfrugt og rødløg i cirka 3-5 minutter på hver side, så de stadig har lidt bid.

Krydr tykstegsmedaljonerne med salt og peber, og kom dem på en varm grill eller grillpande. Grill medaljonerne i ca. 3-5 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Lad dem herefter hvile tildækket i ca. 5-10 minutter.

Anret medaljonerne med de grillede grøntsager, spidskålstzatziki og ovnbagte cherrytomater på stilk. Drys med smuldret fetaost og lidt timian.

 

Energi pr. person: 2178 kJ / 519 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 3,0 g