HjemOpskriftergrillede-tykstegsmedaljoner-spidskaalstzatziki-og-graeske-groentsager

grillede-tykstegsmedaljoner-spidskaalstzatziki-og-graeske-groentsager

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

SÅDAN GØR DU

Start med spidskålstzatzikien:
  • 1.
    Skær spidskål i fine strimler, drys med salt og lad det trække i en time.

  • 2.
    Pres et fed hvidløg og bland det med græsk yoghurt, citronsaft og oregano.

  • 3.
    Skyl spidskålen i koldt vand og lad vandet dryppe af.

  • 4.
    Bland spidskål med yoghurtblandingen.

  • 5.
    Smag til med olivenolie og friskkværnet sort peber.

Græske grøntsager
  • 1.
    Kom cherrytomater på stilk i et ovnfast fad.

  • 2.
    Tilsæt knust hvidløg, salt, timian og olivenolie.

  • 3.
    Bag det hele i ovnen på 200°C i ca. 10-15 minutter.

  • 4.
    Skær peberfrugter og rødløg i mindre stykker.

  • 5.
    Varm en grill eller grillpande op med lidt fedtstof.

  • 6.
    Grill peberfrugt og rødløg i cirka 3-5 minutter på hver side, så de stadig har lidt bid.

Kød og anretning
  • 1.
    Krydr tykstegsmedaljonerne med salt og peber, og kom dem på en varm grill eller grillpande.

  • 2.
    Grill medaljonerne i ca. 3-5 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse.

  • 3.
    Lad dem herefter hvile tildækket i ca. 5-10 minutter.

  • 4.
    Anret medaljonerne med de grillede grøntsager, spidskålstzatziki og ovnbagte cherrytomater på stilk.

  • 5.
    Drys med smuldret fetaost og lidt timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4904 kj / 1172 kcal
Næringsindhold pr. 100g
343 kj / 82 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 16 %3.2 g
Kulhydrat: 24.5 %4.9 g
Fedt: 59.5 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;