SÅDAN GØR DU
Start med spidskålstzatzikien:
1.
Skær spidskål i fine strimler, drys med salt og lad det trække i en time.
2.
Pres et fed hvidløg og bland det med græsk yoghurt, citronsaft og oregano.
3.
Skyl spidskålen i koldt vand og lad vandet dryppe af.
4.
Bland spidskål med yoghurtblandingen.
5.
Smag til med olivenolie og friskkværnet sort peber.
Græske grøntsager
1.
Kom cherrytomater på stilk i et ovnfast fad.
2.
Tilsæt knust hvidløg, salt, timian og olivenolie.
3.
Bag det hele i ovnen på 200°C i ca. 10-15 minutter.
4.
Skær peberfrugter og rødløg i mindre stykker.
5.
Varm en grill eller grillpande op med lidt fedtstof.
6.
Grill peberfrugt og rødløg i cirka 3-5 minutter på hver side, så de stadig har lidt bid.
Kød og anretning
1.
Krydr tykstegsmedaljonerne med salt og peber, og kom dem på en varm grill eller grillpande.
2.
Grill medaljonerne i ca. 3-5 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse.
3.
Lad dem herefter hvile tildækket i ca. 5-10 minutter.
4.
Anret medaljonerne med de grillede grøntsager, spidskålstzatziki og ovnbagte cherrytomater på stilk.
5.
Drys med smuldret fetaost og lidt timian.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4904 kj / 1172 kcal
Næringsindhold pr. 100g
343 kj / 82 kcal
EnergifordelingFiber: | | 1.4 g |
Protein: | 16 % | 3.2 g |
Kulhydrat: | 24.5 % | 4.9 g |
Fedt: | 59.5 % | 5.5 g |
Alkohol: | 0 % | 0.0 g |