Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Grillede tykstegsmedaljoner med hvide asparges, sommerkartofler, ovnbagte tomater og hollandaisesauce

Bedømmelse (1)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 stk tykstegsmedaljoner af dansk kalv

Salt

Kværnet peber

 

Små ovnbagte tomater:

400 g små cherrytomater på stilk

2 spsk olivenolie

1 tsk sukker

2 spsk timianblade

 

Smørdampede asparges:

16 stk hvide asparges

25 g smør

1 tsk salt

 

Hollandaisesauce:

200 g afklaret smør

2 æggeblommer, tempereret

2 spsk citronsaft

Salt

Kværnet peber

½ dl purløg

 

Tilbehør:

800 g kogte sommerkartofler

1 dl hakket persille

Skyl cherrytomater, mens de sidder på stilken, og klip dem i mindre stykker. Kom dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie, drys med sukker og timianblade. Kom dem i en varm ovn ved 140°C i 30 minutter.

Skræl de hvide asparges med en tyndskræller og knæk bunden af hver asparges, der hvor den knækker naturligt. Varm en stor sautergryde op med lidt vand, smør og salt, lige til kogepunktet, så de lange asparges kan være i hele. Lad dem simre i ca. 5 minutter, til de er møre. Tag dem op og lad dem dryppe af lige inden servering.

Grill tykstegsmedaljoner på en varm grill ved indirekte varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad dem hvile på en tallerken i 5 minutter.

Til saucen smeltes smørret i en gryde. Lad det stå lidt, så vallen skiller fra og lægger sig i bunden. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en skål over et vandbad, til massen bliver lys. Pisk afklaret smør i æggene lidt ad gangen, til al smørret er brugt og hollandaisen er cremet. Smag til med citronsaft, salt og kværnet peber. Vend friskhakket purløg i saucen.

Tip: Du kan også købe en færdiglavet hollandaisesauce og selv smage den til med krydderurter.

 

Energi pr. person: 3417 kJ / 814 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 8,0 g

Grillede tykstegsmedaljoner med hvide asparges

Skyl cherrytomater, mens de sidder på stilken, og klip dem i mindre stykker. Kom dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie, drys med sukker og timianblade. Kom dem i en varm ovn ved 140°C i 30 minutter.

Skræl de hvide asparges med en tyndskræller og knæk bunden af hver asparges, der hvor den knækker naturligt. Varm en stor sautergryde op med lidt vand, smør og salt, lige til kogepunktet, så de lange asparges kan være i hele. Lad dem simre i ca. 5 minutter, til de er møre. Tag dem op og lad dem dryppe af lige inden servering.

Grill tykstegsmedaljoner på en varm grill ved indirekte varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad dem hvile på en tallerken i 5 minutter.

Til saucen smeltes smørret i en gryde. Lad det stå lidt, så vallen skiller fra og lægger sig i bunden. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en skål over et vandbad, til massen bliver lys. Pisk afklaret smør i æggene lidt ad gangen, til al smørret er brugt og hollandaisen er cremet. Smag til med citronsaft, salt og kværnet peber. Vend friskhakket purløg i saucen.

Tip: Du kan også købe en færdiglavet hollandaisesauce og selv smage den til med krydderurter.

 

Energi pr. person: 3417 kJ / 814 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 8,0 g