Glaseret lammekølle med lynghonning og halve bagte hvidløg

120+ min

Ingredienser

1 lammekølle uden nøgleben (ca. 1,6 kg)

1 tsk. salt

3 spsk. lynghonning

1 tsk. chiliflager

6 kviste frisk rosmarin

5 hele hvidløg

1 spsk. olivenolie

 

Pynt: Frisk rosmarin 

Kom lammekøllen i et ovnfast fad og drys med salt. Kom den i en 180 grader varm ovn i 45 minutter.

Rør lynghonning med chiliflager og halvdelen af rosmarinen. Tag lammekøllen ud af ovnen. Fordel blandingen over hele lammekøllen og kom resten af rosmarin i fadet. Skær toppen af hele hvidløg og pensel med olivenolie. Stil dem tilbage i ovnen i 45 minutter sammen med lammekøllen.

Giv det evt. lidt grill til sidst.

Lad lammekøllen trække i 15 minutter inden udskæring.

Skær skiver langs benet og server med bagte hvidløg.

 

 

Energi pr. person:  1995 Kj / 475 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 17 g.
Kulhydrat: 8,0 g.

Fedt: 5,6 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Kom lammekøllen i et ovnfast fad og drys med salt. Kom den i en 180 grader varm ovn i 45 minutter.

Rør lynghonning med chiliflager og halvdelen af rosmarinen. Tag lammekøllen ud af ovnen. Fordel blandingen over hele lammekøllen og kom resten af rosmarin i fadet. Skær toppen af hele hvidløg og pensel med olivenolie. Stil dem tilbage i ovnen i 45 minutter sammen med lammekøllen.

Giv det evt. lidt grill til sidst.

Lad lammekøllen trække i 15 minutter inden udskæring.

Skær skiver langs benet og server med bagte hvidløg.

 

 

Energi pr. person:  1995 Kj / 475 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 17 g.
Kulhydrat: 8,0 g.

Fedt: 5,6 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN