Fyldt svinekam med østershatte og rodfrugter

90-120 min

Ingredienser

2 kg svinekam med svær

300 g østershatte

2 spsk. olivenolie

2 fed knust hvidløg

1 dl grofthakket persille

1 spsk. citronskal

1 spsk. fint salt

 

Rodfrugter:

500 g gulerødder i grove tern

500 g persillerødder i grove tern

500 g batat (søde kartofler i grove tern)

400 g kartofler i grove tern

2 spsk. olivenolie

2 spsk. frisk timian

 

Pynt: frisk timian

Riv østershatte i strimler. Varm en pande godt op med olivenolie til den er meget varm.

Kom østershatte på panden og steg til de er gyldne, sænk temperaturen og tilsæt knust hvidløg, persille og citronskal.

Skær en lomme i svinekammen lige under sværen. Kom svampefyldet i lommen. Snør svinekammen sammen og krydr sværene med fint salt. Kom stegen i en bradepande i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg den i 30 minutter. Tag stegen ud og fordel rodfrugter, kartofler, olivenolie og timian i bradepanden.

Giv steg og rodfrugter ydermere 1 time og 15 minutter. Tjek om stegen har fået nok. Grill stegen til sidst og pynt med frisk timian. Server den skåret i skiver med rodfrugter.

 

Energi pr. person:  3446 Kj/  820 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,9 g.
Kulhydrat: 5,4 g.

Fedt: 10,0 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
svinekam_med_svampefyld

Riv østershatte i strimler. Varm en pande godt op med olivenolie til den er meget varm.

Kom østershatte på panden og steg til de er gyldne, sænk temperaturen og tilsæt knust hvidløg, persille og citronskal.

Skær en lomme i svinekammen lige under sværen. Kom svampefyldet i lommen. Snør svinekammen sammen og krydr sværene med fint salt. Kom stegen i en bradepande i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg den i 30 minutter. Tag stegen ud og fordel rodfrugter, kartofler, olivenolie og timian i bradepanden.

Giv steg og rodfrugter ydermere 1 time og 15 minutter. Tjek om stegen har fået nok. Grill stegen til sidst og pynt med frisk timian. Server den skåret i skiver med rodfrugter.

 

Energi pr. person:  3446 Kj/  820 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,9 g.
Kulhydrat: 5,4 g.

Fedt: 10,0 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN