4 personer
700 g mørksejfilet
Salt og peber
4 stk brioche burgerboller med sesam
Gomadressing:
1 fed hvidløg
125 g ristede sesamfrø
1 lime
3 spsk sojasauce
¼ tsk stødt chili
1 tsk rørsukker
½ dl sesamolie
½ dl vand
1 tsk salt
Fyld:
200 g rød spidskål
200 g gulerødder
1 bdt forårsløg
2 dl bønnespirer
Tilbehør: Friske koriander og limebåde
Pynt: Ristede sesamfrø
Snit spidskål og gulerødder fint, og skær forårsløg i skrå, tynde skiver. Læg de snittede grøntsager og bønnespirer i koldt vand og stil det hele i køleskabet.
Til gomadressingen blancheres hvidløg. Blend derefter sesamfrø, saften fra 1 lime, sojasauce, blancheret hvidløg, chili, rørsukker og halvdelen af olien. Tilsæt resten af olien og tilsæt vand, til dressingen har en let cremet konsistens. Smag til med salt.
Dup fisken med køkkenrulle og skær den i 4 stykker. Grill fisken på en grillpande eller ved direkte varme på en grill i ca. 2 minutter. Undgå at vende fisken, da den er meget porøs. Krydr med salt og peber. Grill burgerboller på begge sider. Dræn grøntsager og slyng dem. Anret underbolle med gomadressing, sprøde grøntsager, grillet fisk og top med overbollen. Pynt med lime og friske koriander. Drys med ristede sesamfrø.
Energi pr. person: 2707 kJ/644 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 8,0 g