Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Fiskeburger med grillet mørksej og gomadressing

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

700 g mørksejfilet

Salt og peber

4 stk brioche burgerboller med sesam

 

Gomadressing:

1 fed hvidløg

125 g ristede sesamfrø

1 lime

3 spsk sojasauce

¼ tsk stødt chili

1 tsk rørsukker

½ dl sesamolie

½ dl vand

1 tsk salt

 

Fyld:

200 g rød spidskål

200 g gulerødder

1 bdt forårsløg

2 dl bønnespirer

 

Tilbehør: Friske koriander og limebåde

Pynt: Ristede sesamfrø

Om råvarerne

Snit spidskål og gulerødder fint, og skær forårsløg i skrå, tynde skiver. Læg de snittede grøntsager og bønnespirer i koldt vand og stil det hele i køleskabet.

Til gomadressingen blancheres hvidløg. Blend derefter sesamfrø, saften fra 1 lime, sojasauce, blancheret hvidløg, chili, rørsukker og halvdelen af olien. Tilsæt resten af olien og tilsæt vand, til dressingen har en let cremet konsistens. Smag til med salt.

Dup fisken med køkkenrulle og skær den i 4 stykker. Grill fisken på en grillpande eller ved direkte varme på en grill i ca. 2 minutter. Undgå at vende fisken, da den er meget porøs. Krydr med salt og peber. Grill burgerboller på begge sider. Dræn grøntsager og slyng dem. Anret underbolle med gomadressing, sprøde grøntsager, grillet fisk og top med overbollen. Pynt med lime og friske koriander. Drys med ristede sesamfrø.

 

Energi pr. person: 2707 kJ/644 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 8,0 g

Fiskeburger med grillet mørksej og gomadressing

Snit spidskål og gulerødder fint, og skær forårsløg i skrå, tynde skiver. Læg de snittede grøntsager og bønnespirer i koldt vand og stil det hele i køleskabet.

Til gomadressingen blancheres hvidløg. Blend derefter sesamfrø, saften fra 1 lime, sojasauce, blancheret hvidløg, chili, rørsukker og halvdelen af olien. Tilsæt resten af olien og tilsæt vand, til dressingen har en let cremet konsistens. Smag til med salt.

Dup fisken med køkkenrulle og skær den i 4 stykker. Grill fisken på en grillpande eller ved direkte varme på en grill i ca. 2 minutter. Undgå at vende fisken, da den er meget porøs. Krydr med salt og peber. Grill burgerboller på begge sider. Dræn grøntsager og slyng dem. Anret underbolle med gomadressing, sprøde grøntsager, grillet fisk og top med overbollen. Pynt med lime og friske koriander. Drys med ristede sesamfrø.

 

Energi pr. person: 2707 kJ/644 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 8,0 g