Donuts med nøddecreme/Nutella og topping

clock
90-120 min
Donuts med nøddecreme og topping
Del med en ven

Ingredienser

1 personer

Antal: 16 stk.
 

75 g smør

3 dl letmælk

25 g gær

125 g sukker

¼ tsk vaniljepulver

1 tsk salt

2 æg

600 g hvedemel

Bagepapir i kvadrater

1,5 l neutral olie

 

Marmorglasur:

200 g flormelis

3-4 spsk mælk

2 spsk kakaopulver

 

Topping:

150 g nøddecreme

Tivolikrymmel

Chokoladekrymmel

Chokoladekiks

Chokoladestænger

Chokoladeknapper

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Blandingen skal være lillefinger-varmt. Kom blandingen i en skål, og rør gæren i. Tilsæt sukker, vaniljepulver, salt og æg. Kom melet i og rør det hele sammen. Dejen æltes, til den er blank og smidig. Kom dejen i en skål med lidt mel i bunden. Lad den hæve tildækket i ca. 45 minutter.

Drys bordet med en smule mel. Rul herefter dejen ud til en cirkel på 0,5 cm tykkelse. Udstik donuts med en donutform, et glas eller anden udstikker på ca. 10 cm i diameter. Udstik en cirkel i midten, så dine donuts får det velkendte hul i midten. Læg hver donut over på et stykke kvadratisk stykke bagepapir penslet med olie, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Kom 1,5 liter neutral olie i en gryde. Test med enden af en tændstik, om olien er varm nok. Når olien syder omkring tændstikken, er olien klar. Hver donut friteres i ca. 40-60 sekunder på hver side, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Bland flormelis og mælk sammen til en glasur. Kom lidt af den lyse glasur over i en anden skål. Sigt kakaopulver i skålen med mest hvid glasur, og rør det sammen til en mørk glasur. Dyp først donuts i den mørke glasur, og lav herefter et mønster ved at hælde lidt af den hvide glasur henover, så der dannes et marmoreret mønster. Inden glasuren størkner, pyntes alle donuts med 3-4 slags drys og topping. Til sidst kommes nøddecremen i en sprøjtepose med stjernetyl. Lav et par rosetter af nøddecreme på hver donut.

Tip: Som alternativ til glasur, kan dine donuts dyppes i nøddecreme, som er smeltet over et vandbad

 

Energi pr. stk: 1662 kJ / 396 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g
Fedt: 10,5 g

Kulhydrat: 53,5 g