4 personer
Ratatouille:
1 squash
1 aubergine
1 løg
1 rød eller gul peberfrugt
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 kvist rosmarin
Salt og sort peber
1 dåse cherrytomater
Couscous:
1 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. kanel
1 tsk. groft salt
Sort peber
2 dl vand
1 dåse kikærter
150 g couscous
1 lille håndfuld mynteblade
Steak:
4 tykstegsbøffer eller anden bøf
2 tsk. groftkværnet sort peber
Salt
Smør og olie til stegning
Til ratatouille skæres squash, aubergine, løg og peberfrugt i tern, og hvidløg hakkes fint. Varm olien i en gryde, og steg squash sammen med auberginer, løg og peberfrugter, til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og grofthakket rosmarin, og krydr med salt og peber. Kom cherrytomater i, og vend det godt sammen. Lad det stå og simre i en halv time, mens der røres rundt af og til. Til couscous varmes olie i en kasserolle. Kom spidskommen og kanel i, og steg det et halvt minut. Tilsæt salt, peber, drænede kikærter og vand, og lad det koge op. Når det koger, hældes couscous i. Sluk for varmen, og kom låg på. Lad couscousen trække i 10 min. Løsn op i det med en gaffel. Drys med hakket mynte. Drys peber over bøfferne, og krydr med salt. Steg eller grill bøfferne ved hård varme i ca. 2 min. pr. side.
Energi pr. person: 2168KJ/518Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 7,7 g.
Fedt: 2,7 g.