Coq au vin

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Coq au vin
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stor kylling

Salt og sort peber

6 skalotteløg

1 persillerod

2 gulerødder

250 g champignon

2 fed hvidløg

150 g bacon i tern

1 spsk. smør

1 spsk. olivenolie

2 spsk. hvedemel

1 flaske rødvin, gerne pinot noir

1 laurbærblad

3 kviste timian

4 dl hønsefond

1 håndfuld bredbladet persille til servering

 

Tilbehør: baguette, kogte kartofler eller rodfrugtmos

Sådan gør du

Partér kyllingen i 4 bryststykker, 4 lårstykker og 2 vinger. Krydr med salt og peber. Skær løg i både, og skær persillerod og gulerødder i tern eller skiver. Skær champignon i skiver, og hak hvidløg fint. Steg bacon sprødt i en gryde. Tag det op, og læg det til side. Kom smør og olivenolie i gryden, og brun kyllingen grundigt på alle sider. Tag den op, og læg den til side. Kom løg, persillerod, gulerødder og champignon i gryden og steg i 5-7 min., til det begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg det sidste minut. Drys melet over, og rør rundt. Hæld vinen i gryden, og rør godt rundt. Kom laurbærblade og timian i, og kom kylling og bacon tilbage i gryden. Hæld fond ved, læg låg på, og lad retten simre i 45 min. Smag til med salt og peber. Servér med et drys persille.

 

Energi pr. person: 2647KJ/633Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,3 g.
Kulhydrat: 1,4 g.
Fedt: 5,8 g.