Citrongrillet dorade med ratatouille

30-60 min

Ingredienser

2 hele dorader

1 aubergine

1 squash

2 løg

2 fed hvidløg

1 bundt dild

1,5 spsk. sukker

1 tsk. oregano

1 tsk. basilikum

1 dåse flåede tomater

1 bundt persille

2 usprøjtede citroner

Olivenolie

Salt og peber

Skær auberginen i tern på 2 cm. Halver squashen og skær den i tykke skiver. Skær løgene i smalle både og hvidløget i tynde skiver. Sauter grøntsagerne i rigeligt olie uden de tager farve. Tilsæt flåede tomater, sukker, oregano, basilikum, salt og peber og lad det simre til væden er kogt næsten væk. Smag til med sukker, salt og peber.

Skyl fiskene under koldt vand og dup dem tørre. Snit to dybe ridser på hver side af fiskene og dryp saften fra 1 citron over. Hak dildtop og persilleblade og gnid dem ind i ridserne og uden på skindet. Kom citronskaller og persille-/dildstilke ind i bugen og krydr med salt og peber. Kom fiskene i en fiskevender eller i en foliebakke. Grilles ca. 5-8 minutter på hver side afhængig af størrelse. Tag skaller og stilke ud af bugen og dryp med lidt olivenolie og pynt med citronskiver. Server med ratatouille og godt italiensk brød.

 

 

Energi pr. person: 2097 kJ/499 kcal incl. brød

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein 4,7 g

Fedt 1,1 g

Kulhydrat 8,1 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Citrongrillet dorade med ratatouille

Skær auberginen i tern på 2 cm. Halver squashen og skær den i tykke skiver. Skær løgene i smalle både og hvidløget i tynde skiver. Sauter grøntsagerne i rigeligt olie uden de tager farve. Tilsæt flåede tomater, sukker, oregano, basilikum, salt og peber og lad det simre til væden er kogt næsten væk. Smag til med sukker, salt og peber.

Skyl fiskene under koldt vand og dup dem tørre. Snit to dybe ridser på hver side af fiskene og dryp saften fra 1 citron over. Hak dildtop og persilleblade og gnid dem ind i ridserne og uden på skindet. Kom citronskaller og persille-/dildstilke ind i bugen og krydr med salt og peber. Kom fiskene i en fiskevender eller i en foliebakke. Grilles ca. 5-8 minutter på hver side afhængig af størrelse. Tag skaller og stilke ud af bugen og dryp med lidt olivenolie og pynt med citronskiver. Server med ratatouille og godt italiensk brød.

 

 

Energi pr. person: 2097 kJ/499 kcal incl. brød

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein 4,7 g

Fedt 1,1 g

Kulhydrat 8,1 g

LÆS TILBUDSAVISEN