Chili con carne

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Chili con carne
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 løg 1 fed hvidløg ½ rød chili 150 g bacon i tern 500 g hakket oksekød 5-7% 2 tsk stødt coriander 2 tsk stødt spidskommen 2 tsk paprika 1 tsk røget paprika 2 kanelstænger 1 dåse tomatpuré 1 dåse flåede tomater 1 terning oksebouillon 2 dåser kidneybønner 20 g mørk chokolade 70-80% Salt og sort peber

Sådan gør du

Skær løg i tern og hak hvidløg fint. Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chilien fint. Brun bacon og tilsæt hakket oksekød. Når kødet bruner tilsættes løg, som steges med i 5 min. Tilsæt hvidløg, chili og tørrede krydderier. Kom tomatpuré i og steg det et minut, før flåede tomater, oksebouillon og bønner tilsættes. Lad retten simre i 25 min. Tilsæt til sidst chokolade og smag til med salt og sort peber.

Energi pr. person: 1251KJ/299Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,2 g.
Kulhydrat: 9,1 g.
Fedt: 6,2 g.