Chili con carne

30-60 min

Ingredienser

1 løg 1 fed hvidløg ½ rød chili 150 g bacon i tern 500 g hakket oksekød 5-7% 2 tsk stødt coriander 2 tsk stødt spidskommen 2 tsk paprika 1 tsk røget paprika 2 kanelstænger 1 dåse tomatpuré 1 dåse flåede tomater 1 terning oksebouillon 2 dåser kidneybønner 20 g mørk chokolade 70-80% Salt og sort peber

Skær løg i tern og hak hvidløg fint. Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chilien fint. Brun bacon og tilsæt hakket oksekød. Når kødet bruner tilsættes løg, som steges med i 5 min. Tilsæt hvidløg, chili og tørrede krydderier. Kom tomatpuré i og steg det et minut, før flåede tomater, oksebouillon og bønner tilsættes. Lad retten simre i 25 min. Tilsæt til sidst chokolade og smag til med salt og sort peber.

Energi pr. person: 1251KJ/299Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,2 g.
Kulhydrat: 9,1 g.
Fedt: 6,2 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Chili con carne

Skær løg i tern og hak hvidløg fint. Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chilien fint. Brun bacon og tilsæt hakket oksekød. Når kødet bruner tilsættes løg, som steges med i 5 min. Tilsæt hvidløg, chili og tørrede krydderier. Kom tomatpuré i og steg det et minut, før flåede tomater, oksebouillon og bønner tilsættes. Lad retten simre i 25 min. Tilsæt til sidst chokolade og smag til med salt og sort peber.

Energi pr. person: 1251KJ/299Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,2 g.
Kulhydrat: 9,1 g.
Fedt: 6,2 g.