Butterfly­-­grillet kylling på spyd med sur/sød marinade

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

1 stk. kylling 1,3 kg 


2 mindre stålspyd

Marinade:

1 dl ahornsirup

½ dl æblecidereddike

1 tsk. cayennepeber

2 fed hvidløg, knust

1 tsk. Seasalt

½ tsk. sort peber

Tilbehør:

Grillede tomater, asparges, 
forårsløg, squash
 

Sådan gør du

Lav marinaden ved at røre alle ingredienser sammen. Læg kyllingen med brystet nedad og skær eller klip med fjerkræssaks op langs hver side af rygbenet og spred kyllingen ud som en sommerfugl. Brystbenet fjernes ved at skære en lille rids øverst ved halsen og derefter kan brystbenet langsomt pilles ud. Fjern ønskebenet og klip evt. overflødigt fedt af kyllingen. Skyl den under koldt vand og dup tør med køkkenrulle.Stik 2 små metalspyd igennem bryst og lår. Nu er den klar til at komme på grillen ved indirekte varme i ca. 45. min. Pensl marinade på kyllingen og gentag det gerne. Husk at det skal være en ren pensel. Lige inden kyllingen er færdig kommes dit yndlingsgrønt på grillen. Server de grillede grøntsager til den 
lækre kylling.