BLT med søde ”fritter”

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
BLT med søde fritter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 stk. kyllingebrystfilet ca. 300 g

salt og kværnet peber

8 skiver forstegt bacon

4 blade sprød hjertesalat

2 tomater i skiver

2 avocado i skiver

2 spsk. god mayonnaise

8 skiver ristet brød

 

Søde fritter:

600 g skrællede søde kartofler

1 liter vindruekerneolie

1 tsk. hvidløgssalt

1 spsk. timianblade

Sådan gør du

Halver kyllingebryst på langs, grilles på grillpande i 5 min på hver side. Krydr med salt og peber. Rist brødskiver på pande eller brødrister.

Skær søde kartofler ud i stave på 1x1x5 cm. Varm en gryde op med olie. Olien er varm når den syder omkring enden af en tændstik.

Friter lidt af gangen de søde kartofler til de er sprøde og gyldne. Kom dem på fedtsugende papir, drys med hvidløgssalt og timian.

Saml 4 sandwich. Læg en skive brød nederst, smør mayonnaise på. Kom tomat- skiver, hjertesalat, avocadoskiver, grillet kyllingebrystfilet og stegt bacon på, og top med brød smurt med mayonnaise. For at holde på BLT stikkes en træpind igennem hver sandwich.

Server med sprøde friter.

 

Energi pr. person:  3815 kJ / 908 kcal

Næringsindhold pr. 100g
Protein: 5,9 g
Fedt: 10,3 g
Kulhydrat: 18,3 g