HjemOpskrifterArgentinske tykstegsmedaljoner med hasselbackkartofler og chimichurri

Argentinske tykstegsmedaljoner med hasselbackkartofler og chimichurri

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g tykstegsbøffer med bacon
  • 50 g smør
  • 100 g blandet salat
  • 150 g edamamebønner
Hasselbackkartofler
  • 800 g aspargeskartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl frisk timian
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk salt
Chimichurri
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 rød chilipeber
  • 1 dl olivenolie
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • ½ tsk flagesalt
  • ½ tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vask og skrub kartoflerne.

  • 2.
    Snit hver kartoffel i skiver, så skiverne ikke går helt igennem.

  • 3.
    Kom kartoflerne på en bageplade, og læg en tynd skive smør på hver kartoffel.

  • 4.
    Drys med frisk timian, friskkværnet sort peber og salt.

  • 5.
    Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

  • 6.
    Kom smør på en varm pande.

  • 7.
    Brun tykstegsmedaljonerne, til de får en gyldne farve.

  • 8.
    Skru lidt ned for varmen, og steg dem yderligere i cirka 5 minutter på hver side.

  • 9.
    Fortsæt med chimichurri: Hak hvidløg, skalotteløg, basilikum, koriander og rød chili fint.

  • 10.
    Tilsæt olivenolie og citronsaft.

  • 11.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 12.
    Blanchér edamamebønner og bland dem sammen med salaten.

  • 13.
    Servér tykstegsmedaljoner med hasselbackkartofler, chimichurri og frisk salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11378 kj / 2719 kcal
Næringsindhold pr. 100g
556 kj / 133 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 25.6 %8.4 g
Kulhydrat: 28 %9.2 g
Fedt: 46.4 %7.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;