Argentinske tykstegsmedaljoner med hasselbackkartofler og chimichurri

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Argentinske tykstegsmedaljoner med hasselbackkartofler og chimichurri
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g tykstegsmedaljoner med bacon

25 g smør

100 g salatmix 

150 g edamamebønner

 

Hasselbackkartofler:

800 g aspargeskartofler

25 g smør

1 dl timian 

0,5 tsk friskkværnet sort peber

0,5 tsk salt

 

Chimichurri:

1 fed hvidløg

2 stk skalotteløg

1 potte basilikum

1 potte koriander

1 stk rød chili

1 dl olivenolie

0,75 dl citronsaft

0,5 tsk flagesalt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Vask og skrub kartoflerne. Snit hver kartoffel i skiver, så skiverne ikke går helt igennem. Kom kartoflerne på en bageplade, og læg en tynd skive smør på hver kartoffel. Drys med frisk timian, friskkværnet sort peber og salt. Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Kom smør på en varm pande. Brun tykstegsmedaljonerne, til de får en gyldne farve. Skru lidt ned for varmen, og steg dem yderligere i cirka 5 minutter på hver side.

Fortsæt med chimichurri: Hak hvidløg, skalotteløg, basilikum, koriander og rød chili fint. Tilsæt olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. 

Blanchér edamamebønner og bland dem sammen med salaten. Servér tykstegsmedaljoner med hasselbackkartofler, chimichurri og frisk salat.

 

Energi pr. person: 3276 kJ/780 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g 
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 12 g