Æbleflæsk

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
aebleflaesk
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 kg stegeflæsk i skiver
2 løg i både
4 kg udkernede æbler i både. cox orange eller Belle de Boskoop
1- 2 tsk sukke
Salt og peber
3-4 kviste friske timian
Tilbehør
4 tykke skiver rugbød

Sådan gør du

Steg flæsket gyldent i en tør pande og steg det 6-7 minutter på hver side.

Tag flæsket op og hæld fedtet af panden.

Steg løg og æbler gyldne og møre i et par spsk af fedtet fra flæsket, krydr med sukker, salt, peber samt frisk timian.

Server det stegte flæsk med løg og æbler samt groft rugbrød.

Tip
Flæsket kan også steges på ovnristen i ovnen med halve eller kvarte stykker æble og løg i bradepanden nedenunder.

Energi pr. person
660 Kcal
Fedt 32%
Protein 25%
Kulhydrat 43%

Opskrift: udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek
Gengivet med tilladelse fra Sæson for god smag