1 grunddej - 3 slags spændende småkager

fork and spoon
Snacks
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer


380 g AMA Bagning (stuetemperatur)


200 g flormelis


300 g hvedemel


 


Fyld 1:


50 g finthakket hvid chokolade


½-1 tsk. lakridspulver


 


Fyld 2:


50 g finthakkede mandler


2 spsk. finthakkede tørrede tranebær


 


Fyld 3:


3 spsk. finthakkede, tørrede æblechips


1/2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Hak AMA Bagning sammen med mel og flormelis, og smuldr det med fingrene til blandingen ligner reven ost. Saml dejen og ælt den hurtigt sammen.  Del dejen i 3 lige store dele.
Ælt de 3 slags fyld ind i hver deres dejklump, og tril dem hver især til en ca. 20 cm lang rulle på et meldrysset bord.
Pak dem hver især i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet til dagen efter.
Skær de kolde ruller i helt tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem øverst i en 200° forvarmet ovn (alm .ovnvarme)  i 5-7 min. Hold øje med småkagerne, og tag dem ud når de er gyldne.
Lad dem køle af på en rist.
 
AMA tips:
1.    Hvis du ikke kan finde lakridspulver, kan du støde lakridsbolcher (som fx tyrkisk peber) til fint støv i en morter.
2.    Du kan også købe apotekets engelsk lakrids (de små stykker) læg dem i fryseren, så er det nemme at støde til lakridspulver i en morter.
3.    Det er lettest at skære kagerne tyndt ud, hvis alt fyldet er hakket helt fint.
4.    Dejene kan holde sig 2 uger på køl eller fryses i 3 måneder. Lav evt. dobbelt portion og pak dem ind i både bagepapir og husholdningsfilm. Så beskytter du bedst dejen, og så kan du altid være klar med tre slags friskbagte småkager i en håndevending.
5.    Du kan eksperimentere med forskelligt fyld. Hakket mørk chokolade og pecannødder fx eller revet appelsinskal.