Nemmelavet jordbærtærte

Nemmelavet jordbærtærte

Personer: 6. Tid: 120 minutter.

 

Ingredienser 

140 g Original ODENSE Marcipan 200g (eller ODENSE Bagemarcipan)

140 g Sukker

140 g blødt Smør

3 stk. Æg

30 g Hvedemel

60 g ODENSE Mørk chokolade 100 g

 

Fyld

0,5 liter ODENSE Dessertcreme med vaniljesmag - 500 ml

400 g friske Jordbær

 


Sådan gør du

 

Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine). Rør derefter resten af det bløde smør i og tilsæt efterfølgende to af æggene, men ét ad gangen. Tilsæt mel sammen med det sidste æg, og rør massen sammen. 

Smør en tærteform (ca. 24 cm i diameter) grundigt med smør og fordel mazarinmassen i. 
Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 30 min. Den skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig. 

Hak eller riv chokoladen og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af.

Pisk ODENSE Dessertcreme til en let og luftig creme (cremen skal være kold, når den piskes). Fordel cremen på mazarinbunden – evt. rester af creme, kan serveres ved siden af. Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig, og skær stilken af. Del jordbærrene i halve og kvarte, og fordel dem på cremen. Server jordbærtærten med det samme eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst, samme dag som den er pyntet med de friske sprøde bær. 

 

Tip: Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen, og den vil koge op under bagning.  

Anvend en tærteform med løs bund. Det gør det meget nemmere at få tærten ud senere. Mazarinbunde kan bages i alle tænkelige forme – prøv f.eks. også at bage dem i muffinsforme til små jordbærkager. 

Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når lejligheden byder sig.