Personer: 4. Tid: 60 minutter.
1500 g hele kyllingelår
2 spsk harissa
1 tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie
0,5 tsk salt
Vinaigrette:
1 spsk honning
2 spsk olivenolie
1 lime
0,5 tsk friskkværket sort peber
Marokkansk gulerodssalat:
500 g gulerødder
Olivenolie
1 dåse kikærter
100 g fetaost
2 små rødløg
1 håndfuld pistacienødder
1 dl mynte
1 dl persille
Hummus:
1 fed hvidløg
1 citron
1 dl persille
0,5 dl tahini
1 dåse kikærter
2 spsk olivenolie
3 spsk vand
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Fladbrød:
2,5 dl mel
1 tsk salt
1 tsk olie
1 dl lunken vand
Bland harissa, koriander, olivenolie og salt sammen. Læg kyllingelårene ned i blandingen, og lad kødet marinere i ca. 10 minutter. Grill kyllingelårene på en forvarmet grill i 15-20 minutter, til de har en kernetemperatur på 75°C.
Bland honning, olivenolie, limesaft og friskkværnet sort peber sammen til en vinaigrette, og stil den til side.
Skræl og skær gulerødder i tynde, skrå skiver. Vend dem i lidt olivenolie, og grill dem i ca. 2 minutter, til de er lidt bløde, men stadig har bid. Bland de grillede gulerødder med kikærter, fetaost og tynde rødløgsbåde. Hæld vinaigretten over. Hak pistacienødder groft, og gem dem til servering.
Fortsæt med hummus: Kom et fed hvidløg, citronsaft, hakket persille, tahini, kikærter, olivenolie og vand ned i en blender. Mix det hele sammen til en lind konsistens, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Bland mel, salt, olie og vand til en glat dej. Del dejen i 8, og rul hver del ud til små fladbrød på et meldrysset bord. Bag dem på en tør, varm pande i 1-2 minutter på hver side. Kom dem ind i et viskestykke, så de forbliver bløde og lune.
Servér kylling med lun gulerodssalat, drysset med pistacienødder, ekstra fetaost, lidt persille og mynte. Nyd det hele sammen med fladbrød og hummus.
Energi pr. person: 3948 kJ / 940 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 10,5 g