Flexitar

Hvad med at snuppe en kødfri dag hist og pist og tænke lidt kød, men godt kød? Nogle kalder det at være „flexitar“ – men idéen er slet ikke så ny, som man måske skulle tro.

Det eneste, der er nyt ved at være flexitar er i virkeligheden, at det nu har et navn – for 100 år siden var det nemlig en helt almindelig måde at spise på. Dengang var der ikke kød på bordet hver dag, og menuen stod tit og ofte på grød, grøntsagssuppe og andre gode, kødfri retter.

Tidligere handlede de kødfri dage mest om at holde husholdningsbudgettet, men i dag kan der være masser af andre årsager til at spise mindre kød. Dyrevelfærd, sundhed og miljøbevidsthed er alle gode grunde til at være flexitar – og madglæden kan sagtens følge med. Mulighederne er nærmest uendelige og opskrifterne bliver kun mere opfindsomme, når kødet går fra hovedattraktion til tilbehør og det ekstra krydderi i retterne.

Desuden er det nemmere at få råd til det rigtig gode kød, når du spiser det sjældnere eller kun bruger en lille smule, og på den måde får du som flexitar både lidt bedre kvalitet og langt mere smag og variation på MENY’en.

 

Følgende butikker tilbyder veganske retter
 

MENY Rødovre

"Hver mandag og tirsdag har vi et stort udvalg af veganske retter i Delikatessen, som gør det nemt at vælge grønt. Lige til at tage med hjem."

MENY Viby

"Hver mandag og tirsdag har vi et stort udvalg af veganske retter i Delikatessen, som gør det nemt at vælge grønt. Lige til at tage med hjem."

MENY Charlottenlund

"Hver mandag og tirsdag har vi et stort udvalg af veganske retter i Delikatessen, som gør det nemt at vælge grønt. Lige til at tage med hjem."

 

Vi har samlet nogle lækre opskrifter uden kød til dig lige her: 

LÆS TILBUDSAVISEN