Avokado
historien om det produktive stamtræ

Avocado

Prøv at kigge efter sorten, næste gang du køber avocadoer

99 ud af 100 gange står der Hass på pakken. Det er der en god grund til: Den kraftige, mørkegrønne skal gør den velegnet at transportere, og så er Hass samtidig ret let at modne,” fortæller Gregers Hasløv fra MENY Birkerød. ”Apropos modenhed, så prøv at kigge på skallen. Avocadoen er spiseklar, når den skifter farve fra grøn til rødbrun. Det er nu, den smager bedst, og samtidig er konsistensen helt rigtig – næsten smøragtig.

Kender du forresten historien om navnet?

Den er ret sjov. Rudolph Hass var et californisk postbud og fritidsgartner. I 1926 såede han en kerne i sin have, der voksede op og blev så godt et avocadotræ, at han tog patent på det. Og som der blev taget aflæggere fra, så alle verdens Hass-træer stammer fra det ene træ. Uden at han dog blev rig af det.

Se opskriften her

Avocadosalat med kikærter,  feta og krydderurter
Avocadois med banan og chokolade

Og hvad kan man så bruge avocado til?

Alle kender avocadotoast og guacamole, men avocado kan meget mere. For eksempel fungerer den også fremragende i desserter. Prøv for eksempel opskriften på is – den kan varmt anbefales.

Se opskriften her

Direkte i indbakken

Få meget mere inspiration

Følg med i ugens gode tilbud, sæsonrelevante opskrifter og meget mere madunivers, når du tilmelder dig MENYs nyhedsmail