OST

Hver torsdag bli'r din MENY til din lokale ostehandler

Skal du bruge et godt råd, hjælp til at vælge eller er du bare nysgerrig, så kig forbi MENY om torsdagen, hvor MENYs ostehandler står klar med et udvidet udvalg af håndplukkede oste.

Ekstra meget ost i MENY

I MENY har vi brugt lang tid på at finde de rigtige oste til dig og næsten lige så lang tid på at sikre, at du også kan finde dem.
Vi har nemlig gjort en dyd ud af at skilte i vores osteafdeling, så du altid kan læse om vores lækre oste. Kommer du om torsdagen, kan du selvfølgelig også bare spørge vores madarbejdere, som har ekstra mange oste på bordet i delikatesse-afdelingen. Dem får vi hjem fra verdens førende producenter, og vi leder hele tiden efter spændende nyheder, så du altid kan få fingrene i en ekstra god ost!

Forskellige oste

  • De faste ostes milde og nødde-agtige smag får lidt ekstra spark, hvis du sætter dem sammen med en mango chutney marmelade. Den både syrlige og søde marmelade giver liv til osten.
  • En rødkit såsom Marcaire er skøn på ostebordet sammen med en både sød og syrlig kompagnon, f.eks. en rabarbermarmelade.
  • Blåskimmel er skøn med akaciehonning. Blåskimlen er nemlig både enormt kraftig og enormt salt, og den søde akaciehonning er med til at tone det lidt ned.
  • Gedeost er lidt kraftig og kan have brug for at blive balanceret med noget sødt. Få lidt ekstra knas og forkæl gedeosten med hasselnødder i honning.
  • Pecorinoost er en fåreost, der er lidt salt i smagen. Osten er rigtig god at bruge som alternativ til parmesanost - prøv den fx i hjemmelavet pesto. Du kan også sagtens spise den på knækbrød, evt. dryppet med hjemmelavet blåbærsirup.

Læs mere om ost under råvarer

Ostebord

Ostebord er helt perfekt at sidde at nippe til, mens du nyder solens sidste stråler på terrassen. Men hvad skal der til af ost, og hvad skal de sættes sammen med? Vi har 4 gode bud på hurtigt tilbehør til fire gode oste.

Et par overordnede tips, der er værd at huske, når du sammensætter et ostebord:

  • Regn med cirka 100-150 g ost per person.
  • Begræns dig til maks. 6-8 oste, ellers bliver det for mange smage på én gang.
  • Sammensæt dit ostebord af flere farver for god variation - prøv f.eks. en hvidskimmel, rødkit og blåskimmel sammen.
  • Start med den mildeste ost og bevæg dig opad i styrke.
  • Er du i tvivl om tilbehør, så er friske og tørrede frugter såsom jordbær, pærer og dadler altid godt til ost.
  • Læg ikke tilbehøret oven på osten – så tager den smag.
  • Serverer du brød til, så vælg noget smagsneutralt, så det ikke stjæler opmærksomheden fra ostene.
  • Tag ostene ud en time før – så får du hele smagen med!

 

Velbekomme!

 

Ost