Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Guide: 3 trin til at klargøre en hel fisk

Hel fisk smager fantastisk, og du må ikke snyde dig selv for sådan en krabat. Og bare rolig, vores fiskehandler i MENY vil gerne klargøre fisken for dig, så den er lige til at komme i ovnen. Men er du frisk på at gøre det selv, så har han tre hurtige trin til at få en hel fisk ovn- eller grillklar:

  1. Skæl fisken: Har fisken skæl, skal du starte med at skælle den. Det gør du ved at holde den i halen og føre en kniv fra hale til hoved – altså mod skællene.
  2. Klip finner af: med en helt almindelig køkkensaks klipper du finnerne af.
  3. Skyl fisk: Slut af med at skylle fisken godt af for skæl- og blodrester. Nu er den klar til at blive snittet i skindet og tilberedt.

Billede af, hvordan en fisk skal skæres ud

Nemmere end du havde forestillet dig, ik? Vores fiskehandlere har også to gode stegetips til dig. Har fisken øjne, kan du se, at den er færdig, når de bliver mælkede. Har den ikke øjne, så stik i stedet en lille kniv ind i nakken på den. Lad kniven sidde i 5 sek., og tjek derefter på din læbe om den er varm. Den skal være gennemvarm, men ikke glohed.

Har du flere spørgsmål til at lave en hel fisk, så er vores fiskehandler klar til at besvare dine spørgsmål hver onsdag. Og resten af ugen finder du masser af lækre fileter i fiskeafdelingen, som er endnu lettere at gå til og altid fyldt med god smag!

Tip! Er du i tvivl om, hvordan du skal krydre en hvid fisk? Citron, salt, olivenolie og hvidvin smager fantastisk sammen med hvid fisk.

Vil du vide mere om tilberedningstid og kernetemperaturer?

På vores råvaresider under sektionen fisk, kan du finde vejledende stegetider og kernetemperaturer – klik her, for at besøge siderne.