HjemOpskrifterSmørstegt torsk med blomkålssalat og nektariner

Smørstegt torsk med blomkålssalat og nektariner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør til stegning
  • 800 g frisk torsk
  • salt & sort peber
  • 2 stilke frisk timian
blomkåls salat
  • 500 g blomkål
  • revet skal og saft af 1 citron (usprøjtet) (40 g saft)
  • 25 g bredbladet persille
  • 50 g ristede mandler
  • 40 g olivenolie
  • nektarin i både
  • salt & sort peber
  • 800 g kartofler
  • olivenolie
  • fint salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær fisken i 4 passende stykker.

  • 2.
    Krydr med salt inden stegning.

  • 3.
    Lad den gerne stå med salt i 30 min.

  • 4.
    Lav store buketter blomkål og skylles godt.

  • 5.
    Hak mandler og bredbladet persille groft.

  • 6.
    Blend blomkål i en foodprocessor til den er findelt med citronskal og saft.

  • 7.
    Kom mandler og hakket persille i blandingen.

  • 8.
    Kom blomkål salaten i en serveringsskål og vend oliven olie i og nektariner i både, smages til med salt og peber.

  • 9.
    Kog kartofler til de er møre og hold dem varme i gryden indtil servering.

  • 10.
    Varm en pande op med smør til smørret bruser.

  • 11.
    Steg de 4 stykker torsk på den side hvor skindet har siddet i ca. 5 min. ved medium varme.

  • 12.
    Torsken skal ikke vendes, og steger færdig til fisken er hvid og fast i kødet.

  • 13.
    Pynt med friske timian kviste og krydr med frisk kværnet peber.

  • 14.
    Server stegt torsk med blomkåls salaten og nye kartofler vendt med lidt oliven olie og salt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9982 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 31.5 %7.7 g
Kulhydrat: 25.8 %6.3 g
Fedt: 42.7 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;