HjemOpskrifterRisotto med urter og grillet kylling

Risotto med urter og grillet kylling

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 liter hønsebouillon
  • 50 g smør
  • 1 finthakket løg
  • 1 dl hvidvin
  • 300 g risottoris
  • 4 spsk olivenolie
  • 520 g kyllingeinderfileter delt i halve
  • 2 dl hakkede forskellige krydderurter, fx frisk basilikum, kørvel og persille
  • 50 g revet parmesanost
  • salt & friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt halvdelen af smørret i en gryde og lad det bruse op.

  • 2.
    Tilsæt løg og rist dem forsigtig ved lav varme til de er blanke.

  • 3.
    Hæld risene i, og sauter dem til de er gennemsigtige i kanten.

  • 4.
    Tilsæt hvidvin og lad det koge helt væk.

  • 5.
    Hæld, lidt af gangen, bouillonen i gryden og rør rundt med en ske.

  • 6.
    Lad risottoen simre på denne måde under omrøring i ca. 25-30 minutter.

  • 7.
    Vend imens kyllingen med 3 spsk. olivenolie samt salt og peber.

  • 8.
    Grill kyllingen på en brandvarm grillpande i ca. 3-4 minutter på hver side og sæt dem til side.

  • 9.
    Risottoen er færdig når risene er al dente og risottoen er cremet i konsistensen.

  • 10.
    Rør til sidst kylling, resten af smørret, olivenolie, krydderurter og halvdelen af parmesanen i risottoen - Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Pynt med det resterende parmesan og server.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11668 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
538 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 23.7 %7.5 g
Kulhydrat: 35.5 %11.2 g
Fedt: 38.4 %5.6 g
Alkohol: 2.4 %0.4 g
;