HjemOpskrifterOvnbagt torsk med braiserede ærter, mynte og nye kartofler

Ovnbagt torsk med braiserede ærter, mynte og nye kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g torskefileter skåret i portionsstykker
  • 25 g smør
  • 0.5 dl olivenolie
  • 100 g bacon i strimler
  • 1 dl hønsebouillon
  • 350 g friske ærter
  • 500 g kogte kartofler skåret i halve
  • 1 hjertesalat skåret i grove stykker
  • 5 g frisk mynte
  • 20 g friskpresset citronsaft
  • salt & friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tilberedning: Varm olien i en gryde og rist bacon til det er sprødt.

  • 2.
    Skru ned for varmen og tilsæt ærter og hønsebouillon.

  • 3.
    Læg låg på og braiser ærter til de er møre.

  • 4.
    Tilsæt kartofler og kog til de er varme.

  • 5.
    Fjern gryden fra varmen og smag til med citronsaft, salt og peber.

  • 6.
    Drys torskestykkerne med salt og bag dem i ovnen ved 180 i ca. 10 min.

  • 7.
    Lige inden servering vendes hjertesalat i kartoffelblandingen og server straks med den bagte torsk.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14234 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
670 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 24.2 %9.5 g
Kulhydrat: 27.3 %10.7 g
Fedt: 48.5 %8.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;